Yazmina i Antonio, guanyadors del desè premi de la loteria

On comprar el teu dècim de Nadal: Els 8 llocs amb més sort

Aquestes administracions han venut diverses vegades la grossa i han repartit milions en premis

El pròxim 22 de desembre del 2022 tornaran a girar els bombos del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal. Si encara no has comprat els teus dècims, encara tens algunes setmanes per fer-ho. Molta gent es pregunta quin és el millor lloc per comprar loteria de Nadal.

Malgrat que tots els números tenen les mateixes possibilitats de guanyar, hi ha tota mena de creences i supersticions. Molts volen comprar el dècim en aquelles administracions que més sort han repartit. Algunes ja han venut la grossa de Nadal diverses vegades.

Hi ha alguna mena de llei de l'atracció que fa que hi hagi alguns llocs més afortunats que altres? Administracions com ara Doña Manolita, a Madrid, o La Bruixa d'Or, a Sort, són les més conegudes, però n'hi ha d'altres que també han repartit molta sort en els darrers anys.

Les 3 administracions més afortunades

Doña Manolita és l'administració de loteria més famosa i cada any es formen llargues cues per comprar dècims. Han venut la grossa més de 76 vegades i és tot un símbol de la bona sort. Si creus en les supersticions, faries bé d'anar a aquest lloc al carrer del Carmen 22.

Un altre lloc especial és La Bruixa d'Or, a la localitat lleidatana de Sort. Des de la seva fundació ha repartit uns 3.207 milions d'euros en tota mena de sorteigs de la Loteria. El 2019 va repartir tres premis del sorteig de Nadal; el 2020, un cinquè premi i l'any passat, un quart i un cinquè.

El Gato Negro, una administració de loteria de Barcelona, també mereix ser al podi dels llocs més afortunats. Aquest local ubicat al carrer Pelai 40 va ser batejat com a «el gat de la bona sort». Ha repartit diversos premis importants de Nadal el 2003, 2004 i 2010.

Loteria
Tothom somia a guanyar la grossa de Nadal. | EP

Altres 5 llocs amb bona sort

A més de Doña Manolita, la Bruixa d'Or o el Gato Negro, hi ha altres llocs amb bona sort per a la grossa de Nadal. De segur que tens a prop una d'aquestes cinc administracions per aconseguir el teu dècim si ets supersticiós o supersticiosa.

1. Loteria Sagasta (Sevilla)

L'administració de loteries del carrer Sagasta de Sevilla és coneguda com a «La dels milions» i és la més famosa de la ciutat. Malgrat ser un local petit, ha repartit milions d'euros en premis: va vendre el 24964 i el 21856, els números agraciats amb la grossa el 1961 i el 1998.

2. Loteria Ormaechea (Bilbao)

Aquesta administració ubicada a Alameda Urquijo 52 de Bilbao es troba entre els llocs amb més sort. Ha repartit més de 125 grans premis de loteria i és la quarta amb més volum de vendes. El 1986 va vendre la grossa, ha donat tres vegades el segon premi de Nadal i tres grosses del sorteig de Reis.

3. Lotería Manises (València)

Un altre lloc que s'ha fet famós és Manises, on la grossa de Nadal ja ha caigut en cinc ocasions (1971, 1986, 2012, 2013 i 2018). Els tres darrers els ha venut Lotería Manises, una petita administració de loteria que ha repartit 27 grans premis del sorteig de Nadal.

4. Gasolinera La Chasnera (Tenerife)

La Chasnera mereix una menció especial. És una benzinera de Tenerife on també venen loteria de Nadal. El 2013 van vendre una sèrie completa del 79712 premiat amb la grossa. El 2017 van donar diversos grans premis, entre els quals hi ha el del sorteig dels Reis. A més, l'any següent es van repartir diversos dècims del primer premi.

5. Lotería Valdés (Barcelona)

Un lloc que sembla tocat per la bona fortuna és la Lotería Valdés, una de les més antigues del país. Va ser fundada a Barcelona el 1905 i l'any següent ja va vendre la grossa. Des de llavors, l'ha donada en set ocasions, l'última el 1998, i ha repartit milions en premis.