Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Barcelona

Comprar un pis nou a Barcelona té un preu, de mitjana, de 658.000 euros

Al llarg del 2018, el cost dels habitatges acabats d'estrenar ha augmentat fins a un 33% respecte a l'any anterior

Comprar un pis nou a Barcelona s'ha tornat una fita gairebé impossible. Tal com ha fet públic el mitjà 'RAC1', el preu dels habitatges acabats d'estrenar s'ha disparat, ascendit fins als 658.000 euros de mitjana. A més, al llarg del 2018 el cost del servei s'ha elevat de manera desorbitada i ha arribat a augmentar fins a un 33%, segons les dades aportades per l'Associació de Promotors d'Habitatge de Catalunya.

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

658.000 euros per 90 metres quadrats

Convertir-se en el propietari d'un pis per estrenar de la capital de Catalunya val un ull de la cara, ja que els preus dels habitatges nous de la ciutat comtal s'han elevat fins assolir l'estratosfèrica xifra de 658.000 euros en pisos d'aproximadament 90 metres quadrats. Això suposa un augment, ni més ni menys, del 33% del cost respecte a l'any 2017.

S'ha de tenir en compte que aquests pisos nous de trinca són un xic més grans en l'actualitat, però això no justifica el més de mig milió d'euros que s'han de desemborsar per adquirir una finca d'aquestes característiques.

Nou Barris i Les Corts, els districtes més afectats

Analitzant aquesta qüestió per zones, trobem que els districtes de Nou Barris i Les Corts són els que més afectats s'han vist per aquest augment del preu de compra de cada metre quadrat. En aquest sentit, a Nou Barris —que era el districte que registrava el valor més baix en relació a l'adquisició de pisos nous de trinca— el cost s'ha disparat més d'un 40%, mentre que a Les Corts la xifra s'eleva fins al 27%.

Amb tot, els habitatges més cars es troben al prestigiós barri de Pedralbes, el qual va seguit del de Gràcia. En aquest últim districte, de fet, un pis de 80 metres quadrats pot arribar a valdre més de mig milió d'euros, concretament 550.000 €. Un preu equivalent al que es paga al districte de Camp d'en Grassot.

Barcelona
Nou Barris i Les Corts són els districtes que més afectats s'han vist per aquest augment del preu | CatalunyaDiari.cat

Finalment, un altre dels barris més populars de la ciutat comtal registra uns costos de fins a 350.000 euros per pisos de tan sols 50 metres quadrats. Ens estem referint, com no podia ser d'altra manera, al districte de Sagrada Família.