Quatre detinguts per captar dones a Veneçuela i explotar-les sexualment a Barcelona

Els Mossos han desarticulat un clan familiar que explotava les noies sota amenaces de publicar fotos d'elles a les xarxes socials | Els hi oferien una falsa oferta laboral a Barcelona com a massatgistes

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un clan familiar de nacionalitat veneçolana que explotava sexualment compatriotes seves que captaven al seu país i que portaven a Barcelona on les obligaven a prostituir-se. Aquest mes d'agost agents dels Mossos van tenir informació dels fets i van iniciar una investigació que s'ha acabat aquest mes de gener amb la detenció de quatre persones, una dona i tres homes, d'edats entre els 25 i els 62, acusats d'haver explotat sexualment cinc noies.

Estan imputats pels delictes de tràfic d'éssers humans amb la finalitat d'explotació sexual tot i que un dels homes i la dona detinguts ja han quedat en llibertat amb càrrec. El jutjat número 26 de Barcelona, qui va tutelar la investigació, sí que ha decretat presó provisional pels altres dos homes. Un dels homes del grup escollia les víctimes al país d'origen per la seva precària situació econòmica i social, i els hi oferia una falsa oferta laboral a Barcelona com a massatgistes, amb la qual podien revertir la seva situació econòmica i social.

Havien de pagar 12.000 d'un deute pel viatge i l'habitatge a Barcelona

Un cop les dones arribaven a Catalunya els membres del grup les acollien als seus domicilis, però els hi retiraven el passaport i les privaven de qualsevol llibertat de moviments, segons van poder comprovar els investigadors dels Mossos. També els hi informaven que per tal de cobrir les despeses del viatge i casa havien de satisfer al grup 12.000 euros en un termini màxim de tres mesos.

Les víctimes es veien obligades a exercir la prostitució per satisfer el suposat deute, de vegades en jornades de fins a 16 hores seguides. A més continuaven sota una situació de privacitat de llibertat i sempre anaven acompanyades per un dels seus explotadors.

Quan les noies estaven malaltes i no podien treballar o volien desistir de l'activitat, el clan familiar les obligava a continuar sota l'amenaça de publicar fotos seves compromeses a les xarxes socials, amb el risc que les seves famílies tinguessin coneixement de la feina que estaven desenvolupant a Barcelona.

Els Mossos no descarten noves detencions

De manera conjunta, agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona es va organitzar un dispositiu que va permetre detenir quatre membres del grup i realitzar l'entrada i escorcoll en els domicilis que aquests tenien al districte de Nou Barris a Barcelona. Els Mossos no descarten noves detencions.


Comentaris

envia el comentari