Una persona buscant pisos en una tablet.

Pisos amb terrassa a Catalunya, un objecte de desig

Les preferències de la demanda han canviat. Terrasses i balcons juguen un paper decisiu a l'hora de comprar un habitatge a Catalunya, fins al punt de tornar-se innegociables.

Després de la pandèmia, ja no mirem a les nostres cases de la mateixa manera. El confinament ens ha fet buscar llars on ens sentim més a gust, i això ha portat a molts a deixar enrere el seu habitatge i apostar per un altre que realment satisfaci les seves expectatives. Els pisos interiors sense llum natural semblen cosa del passat. La tendència que reforcen dia a dia els compradors apunta cap a residències més generoses en metres quadrats o amb habitacions polivalents que permetin conciliar vida laboral i familiar en harmonia. Però, sobretot, amb el que ja no podem viure és sense un espai a l'aire lliure.

Sens dubte, la sortida exterior ha estat la gran triomfadora després de l'esclat del coronavirus. Les terrasses i balcons s'han convertit en el veritable trending topic del mercat immobiliari des de 2020. Així ho va reflectir un estudi elaborat pel portal immobiliari pisos.com, assenyalant que al llarg d'aquest any l’habitatge més buscat va ser un pis del voltant de 95 m², 3 habitacions, situat a l'àrea metropolitana d'una gran ciutat, per un preu al voltant de 280.000 euros i, per descomptat, amb terrassa.

Catalunya no és una excepció. En aquesta comunitat autònoma, també preferim sacrificar metres útils a favor d'un racó que ens connecti amb el que hi ha fora. Aquest impuls és especialment notable a Barcelona capital, on els pisos amb terrassa estan molt cotitzats. Viure en una ciutat plena de vida i poder gaudir de moments d'oci i relax sense sortir de casa és tot un luxe. I tots els luxes es paguen. Segons l'últim informe de preus de venda de pisos.com, el preu mitjà d'un habitatge de segona mà a la Ciutat Comtal va ser de 4.450 euros per metre quadrat al maig de 2022. Comprar un pis a Barcelona significa fer-ho en la segona capital més cara d'Espanya. Però encara hi ha més. Sobre aquest preu, caldria sumar fins a un 30% si el pis en qüestió està dotat de terrassa.

Fora de la ciutat, la terrassa torna a fer-se imprescindible, especialment, si posem rumb a la costa catalana, on tenim opcions per a tots els gustos. A Tarragona ens espera la costa Daurada, un autèntic paradís on ser propietari d'un habitatge ens acosta a postes de sol de pel·lícula. A la província de Barcelona trobem la del Garraf, la més cara de la regió donada l'exclusivitat que defineix a la seva oferta immobiliària; i la del Maresme, la més assequible de tot el litoral català, però no per això menys atractiva. Finalment, les aigües de la costa Brava banyen Girona, presumint d'unes platges espectaculars que són un imant per als compradors d'habitatge.

En totes aquestes zones, la sortida a l'exterior és un 'must'. Més enllà dels immobles situats en llocs estratègics i privilegiats que permeten gaudir d'unes excel.lents vistes al mar, en urbanitzacions més allunyades de la primera línia de costa també es busquen zones obertes on sentir la brisa del mar mentre s’esmorza o es sopa en total intimitat, ja sigui sols o en companyia de familiars i amics. I no només aquells que compren aposten per tenir un espai a l'aire lliure dins de casa. També els que lloguen. Per això, comprar un habitatge a Catalunya amb terrassa resulta una excel·lent decisió d'inversió per poder treure’n partit mitjançant el lloguer residencial o turístic.