Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Monedes antigues

Comprova si tens a casa aquesta sol·licitada pesseta: podria valer fins a 250.000 €

Revisa les monedes perquè algunes poden arribar a valer una fortuna

Ja fa un temps, les monedes s'han convertit en un objecte molt preuat per als col·leccionistes. Un exemple són les pessetes i el seu alt valor sentimental i econòmic. T'expliquem en aquest article quina és la pesseta que pot valer més de 250.000 €.

La pesseta és una moneda molt sol·licitada pels col·leccionistes, sobretot aquelles amb gran valor econòmic. Va entrar en vigor al segle XIX i va estar al mercat fins a l'any 2002. Com ja tots coneixem, a partir d'aquell any, l'euro va substituir la pesseta.

Durant algun temps, les dues monedes de canvi van estar al mercat. Actualment, moltes d'aquestes pessetes han esdevingut objecte de desig per a milers de col·leccionistes i han assolit un alt valor econòmic.

La pesseta que pot valer més de 250.000 €

Aquesta pesseta va ser gravada el 1873, uns anys abans de la Primera República a Espanya i, per tant, té un alt valor històric. Tot just es conserven 12 exemples d'aquesta moneda i per això és tan cobejada. A la Fàbrica de Moneda i Timbre d'Espanya (FNMT) se'n troben 6 i la resta pertanyen a propietaris particulars.

Foto moneda 100 pessetes
Aquesta pesseta pot tenir un valor de 250.000 € al mercat actual. | NUMISMÀTICA

La moneda té unes dimensions de 36 mil·límetres de diàmetre i hi ha la llibertat representada. Al revers podem contemplar un escut. Al peu de la moneda podem veure una inscripció de l'any 1870. El valor de la moneda és de 100 pessetes, però al mercat actual el preu d'aquesta moneda pot assolir els 250.000 €.

Les monedes més buscades a tot el mercat

Una de les monedes més cares i, per tant, més buscades a Espanya és el Centè de Felip III. Va estar en circulació durant els regnats de Felip III i Felip IV al segle XVII i va ser gravada a Segòvia. Està feta d'aproximadament amb 339 grams d'or. És una moneda circular, de grans dimensions i el seu valor és de 100 escuts. Únicament se'n van fer dues sèries, totes dues al segle XVII, concretament, el 1609 i el 1633.

Centè de Felip III de 1609
D'aquesta moneda de grans dimensions només se'n van fer dues sèries el 1609. | Catalunya Diari

Una altra de les monedes més buscades són les unces d'or que pertanyen a Espanya. Són monedes gravades en or, plata o unces. La qualitat i la raresa fa que sigui una de les més valorades i demandades als Estats Units, a la Xina i fins i tot a Rússia. Aquesta moneda va ser encunyada a Lima al segle XVII, concretament el 1659. El seu pes original és de gairebé 27 grams i té un diàmetre de 36,5 mil·límetres aproximadament. Al mercat pot tenir un valor de gairebé 475 000 €, però altres unces d'iguals dimensions sense data poden valer 300.000 €.

Les unces d'or de Lluís I són unes altres de les monedes més cotitzades de la història. Aquesta moneda va estar en circulació durant el regnat de Lluís I, datat el 1724. A les subhastes, aquesta moneda ha arribat a tenir un valor de 37.000 €. El valor actual és de 250.000 € després de l'última subhasta.

Finalment, una moneda de 50 cèntims és una altra de les grans cotitzades al mercat. Va deixar d'usar-se l'any 1965 i és mundialment coneguda per tenir un forat al centre. Al final del segle XX, concretament el 1959, se'n va llançar una quantitat inexacta amb l'objectiu d'exhibir-la a la II Exposició Universal de Numismàtica. Per això, la missió d'aconseguir aquesta moneda tan cotitzada és quasi impossible. Actualment, té un valor al mercat d'aproximadament 500 €.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!