Imatge de cues a l'AP-7 al Vallès Occidental

Si aquests dies et mous per les carreteres de Catalunya, has d'anar amb compte

Les autoritats demanen prudència a les carreteres

Si les carreteres ja són perilloses per si soles en dies normals, en època de vacances el risc de patir un accident de trànsit s'incrementa considerablement.

Les aglomeracions a les carreteres a causa de la gran quantitat de persones que decideixen fer una petita escapada, per a prop que sigui, fan que augmentem la prudència al volant. 

El Servei Català del Trànsit (SCT) ha demanat aquest divendres «precaució extrema» davant de l'alta mobilitat que s'espera per a la primera Setmana Santa sense restriccions de la pandèmia i amb diversos peatges alliberats. 

El SCT creu que uns 490.000 vehicles es desplaçaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona a altres indrets durant l'operació sortida, que situen entre les 15.00 de divendres i les 15.00 de dissabte. 

Les vies on es poden registrar retencions durant l’operació sortida són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-65, la C-31, l’N-340 i l’N-145, i pel que fa al retorn de diumenge, aquestes mateixes vies i també la C-33, l’A-2 i la C-55.

El SCT espera que els desplaçaments es facin tant cap a la muntanya, ja que les estacions d’esquí catalanes tenen previst mantenir obertes les seves instal·lacions fins al 18 d’abril, així com cap a la platja, cap a la Costa Brava i la Costa Daurada.

A més, preveu que hi hagi una primera operació retorn de Setmana Santa aquest mateix diumenge 10 d'abril, Diumenge de Rams, que xifren en 245.000 vehicles.

Modificacions de circulació de cara a Setmana Santa

Els Mossos d'Esquadra han previst un dispositiu especial per aquests dies i s'implantaran algunes modificacions de circulació com la cancel·lació del carril ràpid de la C-16 en direcció nord a l'altura de Berga el divendres 8 i el dissabte 9 d'abril.

Altres modificacions seran la cancel·lació del carril ràpid de la C-55 el diumenge entre Castellgalí i Manresa o l'obertura del carril Bus/VAO a tothom a la C-58CC entre Barcelona i Ripollet el dissabte.

Totes elles, amb l'objectiu de millorar la fluïdesa del trànsit.

Imatge d'un Mosso d'Esquadra amb la seva moto mirant la carretera
Volen millorar la circulació. | Mossos d'Esquadra|@mossos

Demanen prudència a la carretera

«Fem una crida a la prudència i a la responsabilitat de tothom; treballem tots junts per aconseguir una Setmana Santa sense víctimes mortals», ha demanat el director del SCT, Ramon Lamiel.

Que ha recordat també normes bàsiques que cal complir com la utilització del cinturó, no fer ús del mòbil mentre es condueix, respectar els límits de velocitat i revisar l'estat del cotxe abans de sortir.