Una dona, parlant per telèfon, passa per davant de la parada de metro del districte madrileny de Puente de Vallecas

La Comunitat de Madrid prepara noves mesures però no aclareix encara si acatarà la petició de Sánchez

El conseller de Justícia madrileny insisteix en un confinament per barris, i no perimetral com vol el govern espanyol

La Comunitat de Madrid està preparant una nova ordre, segons fonts del govern d'Isabel Díaz Ayuso que no aclareixen encara si inclou el confinament perimetral de Madrid i nou ciutats més de la Comunitat, com reclama el president espanyol, Pedro Sánchez, o si insisteix en el confinament per barris, tal com ha defensat el govern regional fins ara. L'Executiu d'Ayuso haurà de presentar l'alternativa al govern espanyol abans de les 12 del migdia, quan està prevista la celebració d'un Consell de Ministres per aprovar per decret l'estat d'alarma en aquest territori.

En una entrevista a Onda Madrid, el conseller de Justícia, Enrique López, ha acusat Sánchez de «generar caos» i ha apuntat que la Comunitat manté la seva voluntat de decretar un confinament per barris. Tot i això, López ha assegurat a primera hora d'aquest divendres que el seu govern encara no havia decidit quina de les alternatives presentarà al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest dijous a la nit el govern espanyol els va llançar un ultimàtum perquè adoptin ells mateixos el confinament perimetral de Madrid i nou ciutats més o demanin l'estat d'alarma si no volen que ho faci l'Estat. En tot cas, López ha apuntat que la conselleria de Sanitat està «estudiant» les alternatives i ha demanat al president espanyol que «segui a discutir» i deixi de banda els ultimàtums.

Almeida assegura que Pedro Sánchez improvisa

L'alcalde de Madrid i portaveu del Partit Popular, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reaccionar de forma «improvisada», «barroera» i «desproporcionada». Segons Almeida, Sánchez pretén «tapar» el «revés judicial» del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) amb l'estat d'alarma. «Els madrilenys paguen el cabreig pel revés judicial», ha afirmat el batlle de la capital d'Espanya en una entrevista al programa 'Herrera en COPE'.

En aquest sentit, ha afirmat que Sánchez té una «pretensió autoritària» i ha opinat que potser està «frustrat» per no poder «posar-se la medalla» del «fre de l'expansió del virus». «Per què en lloc d'ajudar, imposa, quan les dades estan baixant de forma dràstica?», ha plantejat. Almeida ha defensat l'eficàcia de les mesures que va implantar la Comunitat de Madrid —el confinament per barris— i ha remarcat que no es pot parlar de cogovernança perquè l'última proposta de Sánchez és «una imposició absoluta».