Pla detall d'unes de les mostres per a PCR

Creix el brot de Cervera i notifica 62 casos positius

De dilluns a dimecres l'increment de positius, però, ha estat menor, amb 6

Els positius de covid-19 detectats amb els testos fets el cap de setmana passat a Cervera s'eleven fins als 62. Això suposa el doble dels que es detecten de mitjana des de fa un mes. La Paeria ja va informar dilluns d'un repunt «preocupant» a la ciutat el cap de setmana i els va quantificar en una quarantena de positius.

Amb els resultats ja definitius, però, la xifra ha resultat ser més elevada. De dilluns a dimecres l'increment de positius, però, ha estat menor, amb 6. Tot i això, la Paeria considera que la situació és «igualment preocupant» i demana «no abaixar la guàrdia». La Paeria recorda que es faran 400 testos a la població entre aquest divendres i dissabte i informa que en només 5 hores ja s'han cobert les places disponibles.

L'alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha destacat que l'increment de casos ha comportat una crescuda paral·lela de persones que hi han estat contacte estret per ser familiars, companyes de feina o d'escola o amics. Això fa, ha afegit, que el nombre de proves realitzades al CAP a aquests contactes hagin crescut notablement i, en conseqüència, es detectin més casos positius que, en més d'una ocasió, són asimptomàtics.

Matí i tarda de PCR 

Les PCR tenen lloc avui divendres, 9 d'octubre, al matí als escolars de la ciutat i a la tarda i dissabte al matí a la resta de veïns que s'hi hagin inscrit. L'objectiu del cribratge és detectar persones positives asimptomàtiques i determinar l'origen del contagi. Santacana destaca que els cribratges generaran un nou increment de positius però que serviran per controlar i reduir el risc de contagi. Des de la Paeria es demanarà a Salut ampliar la realització de testos i que hi hagi més proves.

Així, es van ajornar les Jornades Europees de Patrimoni, organitzades pel Museu Comarcal de Cervera; les visites teatralitzades al carreró de les Bruixes i a la Universitat, i les visites guiades als monuments, organitzades pel Centre d'Acollida Turística. També es van posposar les activitats programades per l'Espai Jove el Racó, que a més reduirà l'aforament de l'espai com a mesura de prevenció. Per la seva banda, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) va suspendre la visita guiada que, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, tenia prevista a les sales de reserva externes del Museu a Cervera.