Viatger amb una maleta

Els madrilenys incrementen les cerques de viatges pel pont del Pilar després de l'anul·lació del confinament

Tot i l'aixecament de les restriccions per part del TSJM, el govern espanyol preveu decretar aquest divendres l'estat d'alarma

Els madrilenys es van llançar a la recerca de viatges pel pont del Pilar després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que no ha ratificat aquest dijous el confinament perimetral de la capital espanyola. L'anunci del TSJM de cancel·lar les restriccions de mobilitat va disparar les cerques per al pont un 9% durant les hores posteriors a l'anunci, segons l'agència de viatges en línia Destinia. Tot i això, caldrà veure si finalment els madrilenys podran sortir de la Comunitat, ja que cal recordar que aquest matí el Consell de Ministres preveu decretar l'estat d'alarma per confinar perimetralment Madrid.

Malgrat l'anunci d'aquest dijous, les cerques de Madrid com a destí per a aquest pont no s'han vist afectades, tenint la capital, ara com ara, un 91% de reserves menys que el mateix cap de setmana de l'any passat. Pel que fa a Espanya com a destinació global, el nombre de reserves d'hotel per a aquest pont del Pilar cau un 42% respecte al mateix cap de setmana de l'any passat i la reserva mitjana dels viatgers que han decidit viatjar es manté en uns 210 euros.


La resposta dels madrilenys va ser bastant ràpida, perquè les consultes a les diferents plataformes de cerca de viatges es van disparar. De fet, els madrilenys van començar a incrementar les cerques a partir de les 12 del migdia, quan s'ha conegut la notícia, tot i les recomanacions de no viatjar que van fer la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida.

Destins més demandats

Els destins més buscats per a escapar-se aquest pont han estat Benidorm, Salou, Granada o Calp, que han pujat les seves reserves en més d'un 100% respecte a 2019. No obstant això, altres ciutats, a més de Madrid, com són Torremolinos o Calella han patit grans baixades en les seves reserves, entre un 90 i 95% per sota del mateix cap de setmana de l'any anterior.

Quant als turistes estrangers, el volum de viatgers que vénen a Espanya es redueix a un 4% del total de les estades estant en nivells del 10% en 2019. La major caiguda s'ha vist en els clients francesos i alemanys, seguit d'italians i anglesos. L'actual situació que es viu en diversos països de la Unió Europea i les seves diferents restriccions, han tingut conseqüències negatives per al país.