Tall a la Ronda de Dalt per la vaga de metges. 9 d'octubre 2020

Tallada la Ronda de Dalt en el primer dia de vaga per la protesta del transport sanitari

Els sindicats convoquen una aturada indefinida per la baixada salarial

ACTUALITZACIÓ 9.15 HORES

La Ronda de Dalt ha quedat reoberta passades les 8.30 hores després d'haver estat tallada una mitja hora per la protesta del transport sanitari en el primer dia de vaga convocat pels sindicats majoritaris. La protesta ha tallat la via a l'altura de la Meridiana en ambdós sentits de la marxa, i tot que s'ha recuperat la circulació, es mantenen retencions.

Els sindicats del transport sanitari han tallat la Ronda de Dalt aquest matí en el primer dia de la vaga indefinida convocada. La protesta talla la via al punt quilomètric 15,5 en ambdós sentits de la marxa des de poc després de les vuit del matí.

Uns 5.000 treballadors del transport sanitari a Catalunya estan cridats a la vaga pel conjunt dels sindicats més representatius del sector contra la decisió anunciada per part de la patronal ACEA d'aplicar una retallada salarial encara no quantificada que es traslladarà a la nòmina d'aquest mes i en endavant. Els convocants tenien previst concentrar-se davant de la seu del CatSalut aquest matí però finalment l'han desconvocat per manca de permisos.

Els manifestants han recorregut a peu un tram de la Ronda de Dalt amb pancartes on es podia llegir 'Conveni SEM ja' o 'Ambulàncies en lluita. Prou retallades'. Els sindicats recorden que fa un any, van signar un acord amb la patronal i el Departament de Salut per revertir les retallades.

Desconvocada la concentració d'avui davant la seu del Servei Català de la Salut

La previsió era concentrar-se davant de la seu del Servei Català de la Salut (CatSalut) a les 10.30 hores però finalment s'ha desconvocat aquest acte per la manca de tramitació de l'autorització del Departament d'Interior segons els terminis de comunicació requerits. La previsió és sí poder fer aquestes concentracions els dies 16, 23 i 30 d'octubre.