Fernando Simón en roda de premsa el dijous 20 d'agost del 2020

Simón alerta sobre el risc d'una mobilitat «excessiva» i apel·la a la «responsabilitat individual»

El director del Centre d'Alertes Sanitàries no aclareix si es farà la reunió entre Sanitat i la Comunitat de Madrid

Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha apel·lat a la «responsabilitat individual» de la ciutadania de Madrid per evitar una «mobilitat excessiva». Ho ha fer després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi aixecat el tancament perimetral.

«La mobilitat és una de les raons per les quals les epidèmies s'estenen de zones d'alta a zones de baixa incidència», ha recordat en roda de premsa aquest dijous a la tarda. La mobilitat pel pont del Pilar des de Madrid, «una de les zones de major incidència», «implica riscs» i cal ser-ne «conscients», ha insistit. D'altra banda, Simón no ha aclarit si es farà la reunió entre el Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid.

Simón assegura que si no s'actua bé hi pot haver un increment de transmissió

«Si la població no actua bé o no es poden aplicar les restriccions amb mesures coercitives podria haver-hi un increment en la transmissió», ha avisat Simón. Per això, ha demanat a la ciutadania que no exposi persones d'altres àrees amb menys incidència «independentment de tot el procés judicial i de presa de decisions» de les administracions.

Simón ha insistit en les implicacions sanitàries que pot tenir per al conjunt d'Espanya que un milió de madrilenys marxin de vacances o a les segones residències. «Crec que hem de ser conscients tots», ha dit, i buscar que la situació «duri 15 dies o un mes i no quatre o cinc mesos». Tot i que ha assegurat que Madrid està «evolucionant bé», encara té una incidència del coronavirus «molt alta» i ha apuntat que l'estat d'alarma és una de les eines per reduir la mobilitat per molt que ha remarcat que també n'hi ha d'altres.

Sobre la trobada que ha demanat mantenir el ministre de Sanitat, Salvador Illa, amb la Comunitat de Madrid per abordar la decisió del TSJM, fonts del govern d'Isabel Díaz Ayuso han explicat que aquesta tarda estan mantenint reunions tècniques dins el propi govern autonòmic per ultimar una nova ordre amb mesures abans de reunir-se amb el govern espanyol.