La comunitat de Madrid preveu confinar prop de més d'1 milió de persones pel coronavirus

La mesura s'anunciarà aquest divendres

La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
La presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Europa Press

El govern de la Comunitat de Madrid té previst fer un «confinament selectiu» al seu territori. Concretament, planeja aplicar aquesta mesura als municipis de Fuenlabrada, Leganés, Parla i en tres dels 21 districtes de la capital, Puente de Vallecas, Usera i Ciudad Lineal. Segons Vozpópuli, en aquestes sis zones, que viuen una preocupant situació epidemiològica, es restringiran els moviments i les reunions socials afectant un total d'1,1 milions de persones.

Està previst que la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ho faci oficial aquest divendres. D'altra banda, Móstoles també compta amb dades negatives però podria salvar-se d'aquesta primera tongada. El mateix passa amb diverses zones concretes de la capital. Tal com indica el citat mitjà, l'executiu madrileny és conscient que és més difícil limitar el moviment en barris concrets que en tota la capital, perquè en aquesta es pot sortir o entrar en unes vies molt concretes i fàcils de controlar per part de la policia.

 

S'anuncia l'enduriment de les restriccions però sense concretar res

Aquest dimecres la conselleria de Sanitat del govern de Madrid va anunciar l'enduriment de les restriccions a causa de la pandèmia. Malgrat això, no va concretar cap mesura concreta. Un anunci que arriba després que Ayuso celebrés el passat dilluns i dimarts el debat sobre l'estat de la regió, on no va dir ni una paraula d'aquest tema. La notícia va agafar a tothom per sorpresa i fins i tot el conseller de Justícia, Enrique López, va haver de demanar hores més tard «disculpes» als madrilenys per la «incertesa» que s'havia generat.

«El primer que fa és espantar perquè la gent torna a pensar en el pitjor de març i abril», assenyalava López fent al·lusió a les declaracions del viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de Madrid, Antonio Zapatero. «Una comunitat autònoma, el que pot fer és limitacions a la mobilitat com s'ha fet a Catalunya o Castella i Lleó», va recordar López, qui va garantir que els ciutadans confinats podran anar a treballar i portar els seus fills a l'escola o al metge.

Tot i això, el govern estudia «limitar al màxim les interacciones socials no necessàries» i s'apel·larà a la «responsabilitat» dels ciutadans davant el que s'aproxima en les següents setmanes.

 

Reunió a tres bandes

Sempre segons el citat mitjà, el passat dimarts Escudero i Zapatero es van reunir de manera telemàtica amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La trobada va servir per acordar que s'han de prendre mesures dràstiques a Madrid, com és el cas de restringir la mobilitat d'una part de la població. «Per molt que adoptem mesures, o apliquem restriccions o fomentem millores assistencials o diagnòstiques, de res servirà sinó mantenim les distàncies de seguretat i la higiene», indicava Zapatero aquest dimecres.


Comentaris

envia el comentari