La Comunitat de Madrid recomana «quedar-se a casa» en les zones més afectades per la Covid-19

S'ha identificat el sud de la regió com la zona de major taxa de contagis

Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
La Comunitat de Madrid recomana la ciutadania romandre a casa en les zones més afectades per la Covid-19. | Europa Press

El viconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha recomanat que en les zones de la regió amb més casos de coronavirus «s'intentin evitar viatges innecessaris» i els ciutadans optin per «quedar-se a casa», tot i que ha descartat els confinaments selectius.

Després de visitar el dispositiu per a la realització de test als veïns de la localitat madrilenya d'Alcobendas, ha insistit que s'han d'«evitar reunions innecessàries» i ha assenyalat que és «absolutament recomanable» que no hi hagi més de deu persones en els habitatges. Amb tot, ha emfatitzat que «la situació actual a Madrid no ha arribat a l'extrem per decretar mesures de confinament per zones».

La Conselleria de Sanitat no aclareix les zones on es recomana romandre a casa

Tot i la recomanació del viceconseller madrileny, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid no ha aclarit les zones on s'aconsella romandre a casa. No obstant això, s'ha identificat el sud de la regió com la zona de major taxa de contagis, motiu pel qual s'ha seleccionat per a desenvolupar les proves aleatòries de PCR.

Així, els tests s'han realitzat als districtes madrilenys de Carabanchel, Usera, Villaverde i Puente de Vallecas, així com a les localitats d'Alcobendas, Móstoles, Parla i Fuenlabrada. Les proves continuaran durant la pròxima setmana.

Consultes per a establir més mesures i recomanacions

D'altra banda, en l'acte celebrat a Alcobendas, Zapatero ha informat que la Comunitat  de Madrid farà «consultes» per a establir més mesures i recomanacions «amb suport legal» i relacionades amb la mobilitat i les «activitats socials», com la restauració, que genera trobades de persones.

«En aquest sentit pot anar alguna mesura, sempre que tinguem suport de la justícia», ha afegit en l'acte, que ha reunit desenes de mitjans de comunicació i on hi ha hagut dificultats per a respectar les recomanacions de distanciament social entre les persones.

Zapatero també ha insistit que «continua sent fonamental» fer un correcte ús de la mascareta, respectar la distància de seguretat i garantir el protocol d'aïllament dels contagiats i la quarantena dels seus contactes, que, segons ha dit, li consta que no s'està respectant en tots els casos.


Comentaris

envia el comentari