Imatge del tall de l'avinguda Meridiana que ha realitzat un grup de dones a primera hora del matí

Una concentració feminista talla la Meridiana de Barcelona en plena hora punta

Un centenar de dones provoquen llargues cues a l’alçada de la Sagrera

Una concentració feminista ha tallat durant més d'una hora l’avinguda Meridiana de Barcelona a l’altura de la Sagrera coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Un centenar de dones s’han plantat en un pas de vianants a partir de les set del matí i han impedit el pas de cotxes en aquesta artèria principal de la ciutat, cosa que ha provocat —i encara provoca— importants cues en plena hora punta, sobretot de sortida de la capital catalana.

Segons explica el digital 'Tot Barcelona', molts dels conductors han acabat farts i han acabat girant cua davant la negativa de les manifestants d'obrir el trànsit. La Guàrdia Urbana de la capital catalana, que ha rebut crits per part de les manifestants, han desviat el trànsit per evitar una major aglomeració de vehicles. Després d'una hora llarga de manifestació, la protesta s'ha traslladat de lloc, tallant el passeig Maragall.

Incidents en la manifestació feminista mixta d'aquest diumenge a Barcelona

La manifestació feminista no mixta, celebrada aquest diumenge a la tarda, va acabar amb diversos actes vandàlics a Barcelona. Segons fonts policials, un grup de persones va fer trencadisses de vidres en alguns aparadors d'establiments comercials al barri de Sant Gervasi-Galvany. Entre els locals afectats hi ha un concessionari de vehicles, una botiga de telefonia, una agència de viatges i una clínica dental. El mateix grup també van provocar danys a cinc oficines bancàries al voltant de Via Augusta amb Muntaner, així com al carrer dels Madrazo. Durant el transcurs de la marxa també es van fer algunes pintades.

La protesta va començar a les set de la tarda davant de l'estació de FGC del Putxet, convocada per diversos col·lectius feministes. Encapçalada per una pancarta on es podia llegir 'La nit és nostra', va recórrer diversos carrers de la ciutat. El seu pas per diferents vies va provocar afectacions al trànsit.