Una pancarta d'una manifestació independentista en el primer aniversari de la sentència de l'1-O

Unes 400 persones es concentren a Barcelona un any després de la sentència del procés

A última hora, alguns dels CDR han cremat contenidors al centre de Barcelona

Unes 400 persones segons l'Ajuntament de Barcelona s'han concentrat a les vuit del vespre a la plaça Urquinaona quan fa un any de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista català, que va comportar penes de fins a 13 anys de presó per sedició. Els manifestants, la majoria amb mascaretes, s'han concentrat durant uns 20 minuts en els Jardinets de Gràcia i entorn les 20.30 hores han començat a caminar.

L'acte transcorre sense incidències

Els concentrats, que responien a la crida dels CDR, han tallat algun carrer proper i després han baixat per Via Laietana entonant consignes com ara '1 d'octubre, ni oblit ni perdó'. Al capdavant de la manifestació, una pancarta amb la inscripció 'La independència es guanya al carrer'.

De camí, alguns dels manifestants han arrencat banderes espanyoles que han anat trobant i n'han cremat alguna. Més enllà d'això, l'acte transcorre sense incidències destacables.

Roger Español, present en la protesta

Entre els manifestants s'ha pogut veure alguna cara destacada del moviment sobiranista com la de Roger Español, que l'1 d'octubre del 2017 va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma disparada per la Policia Nacional en el marc del referèndum d'autodeterminació.