Arriba l’espectacular concurs d’escultures de gel de la Xina

És una de les tres competicions que es fan a tot el món en aquest camp i es celebra a la població xinesa de Harbin. Hi participen els artistes catalans Lluís Ribalta i Fàtima Naranjo

El concurs d'escultures de gel de la Xina és conegut per tot el món
El concurs d'escultures de gel de la Xina és conegut per tot el món | spanish.xinhuanet.com

Arriba una de les cites més fotogèniques de l’hivern a nivell mundial. El Concurs Internacional d’Escultures de Gel de Harbin, a la Xina, va arrencar aquest diumenge i comptarà amb les millors figures gelades de la mà de 64 artistes vinguts de 16 països. Entre els participants hi ha el català Lluís Ribalta, que porta 7 edicions participant al certamen, i la seva dona Fàtima Naranjo.

En concret, els dos artistes catalans centren la seva obra al voltant del Sol, ja que la figura de gel que estan construint té una forma abstracte que buscarà jugar amb la llum solar. Els blocs de gel s’extreuen del riu Songhua, al costat d’on es du a terme el concurs d’aquesta regió tan gèlida del nord-est de la Xina.

El parc que acull el concurs d'escultures de gel és enorme i durarà fins el març
El parc que acull el concurs d'escultures de gel és enorme i durarà fins el març | EFE

 

Una atracció turística que s’allargarà fins el març

El concurs finalitza aquest dimarts i posteriorment es coneixeran els guanyadors, però el certamen forma part del conjunt del Festival de Gel i Neu de Harbin, que celebra la seva 35ª edició. L’esdeveniment s’allargarà fins el mes de març i és un pol turístic a nivell mundial durant l’hivern.

El festival va donar el tret de sortida el cap de setmana amb un castell de focs artificials i la tradicional proba de natació a les gèlides aigües del riu Songhua, juntament amb l’inici del concurs d’escultures de gel. A més, enguany és el vintè aniversari del seu parc principal, conegut com a ‘Món de Gel i Neu’, que presentarà les escultures gelades més exitoses de les últimes dues dècades.

Segons els organitzadors, l’any 2018 més de 1,4 milions de persones van visitar aquest parc, cosa que va suposar una facturació pel que fa a la venda d’entrades de fins a 360 milions de iuans xinesos, el que equival a 46 milions d’euros, un 10% més que en l’edició anterior.  

El gel està per totes bandes en aquest parc hivernal de la Xina
El gel està per totes bandes en aquest parc hivernal de la Xina | EFE

 

Gel a dojo per construir el gran parc

Aquesta instal·lació cobreix més de 600.000 metres quadrats i compta amb trenta àrees interactives, amb protagonisme especial pels tobogans de gel de 320 metres de llarg, el doble que l’any passat. També s'ha desenvolupat una aplicació mòbil perquè els visitants puguin saber quan és el seu torn.

En aquesta edició, les estructures tenen forma de famoses edificacions xineses, amb protagonisme destacat també de l'arquitectura gòtica i d'una torre de gel de 45 metres d'altura. Encara que la seva fase de construcció tan sols va durar 15 dies, els treballadors del parc asseguren que en aquesta ocasió hi va haver més problemes del normal a causa d'un temps una mica més càlid del que s'esperava en aquesta gèlida zona de la Xina.

Malgrat això, les temperatures seguiran sent de fred extrem, ja que Harbin rebrà els turistes que arribin durant aquesta setmana amb màximes d'entre -12º i -4º i mínimes d'entre -14º i -22º. Per a la construcció del parc, s’han utilitzar 110.000 metres cúbics de gel i altres 120.000 de neu. 


Comentaris

envia el comentari