Imatge d'un dels assaltants de Blanquerna durant la Diada de l'any 2013

Els condemnats per assaltar Blanquerna tornen a la seu de la Generalitat per una manifestació

Realitzaran una protesta el pròxim 11 de setembre

Diversos militants d'extrema dreta es manifestaran el proper 11 de setembre, jornada de la Diada Nacional de Catalunya, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, seu de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Segons informa ElConfidencialDigital, ho faran per protestar contra la sentència que confirma penes de presó contra els 14 condemnats per assaltar el local durant la Diada del 2013. De fet, alguns dels condemnats també participaran a la manifestació.

Tal com avança el citat mitjà, La Falange i Democracia Nacional estan promovent una convocatòria entre els seus simpatitzats per protestar el pròxim 11 de setembre davant el local de Blanquerna, situat al carrer Alcalá número 44 de Madrid. El missatge porta com a títol «¡Blanquerna absolución! Contra el separatismo. Por la absolución de los patriotas del Caso Blanquerna». D'altra banda, també denuncien «el mateix sistema que fa més de 40 anys que premia a terroristes, separatistes colpistes i altres enemics d'Espanya».

 

Condemnats a diversos anys de presó

El Tribunal Suprem va dictar la sentència del cas a finals de juliol. Cal recordar que l'Audiència Provincial de Madrid va condemnar els ultres a entre sis i vuit anys de presó per desordres públics i el Suprem va elevar, en un primer moment, les condemnes a quatre anys de presó. Malgrat això, el Tribunal Constitucional va entendre que el Suprem havia vulnerat els drets en un procés amb totes les garanties i a la presumpció d'innocència dels acusats, així que va ordenar dictar una nova sentència.

D'aquesta manera, les penes han acabat fixades entre dos anys i nou mesos de presó, al que li ha caigut una pena més gran, i dos anys i set mesos a la resta de participants. A hores d'ara no s'ha concretat l'ingrés a la presó i alguns dels condemnats ja han confirmat que participaran en la protesta. 

A diferència del 2013, la protesta ja ha estat comunicada a la Delegació de la Generalitat a Madrid i no es descarta que alguns dels protagonistes d'aquells fets pronunciïn unes paraules o llegeixin un manifestat. Entre els condemnats a presó es troben Manuel Andrino, cap nacional de La Falange, Pedro Chaparro, líder de Democracia Nacional, i membres de formacions com Alianza Nacional, La Falange i Democracia Nacional.