Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic

L'Hospital de Campdevànol prohibeix les visites per protegir «els pacients més vulnerables»

El centre espera que la decisió sigui temporal i la situació millori en les pròximes setmanes

Davant l'elevat risc de rebrot de Covid-19 que hi ha al Ripollès, el Comitè de Crisi de la Fundació Hospital de Campdevànol ha aprovat mesures de prevenció i seguretat que s'aplicaran a partir d'aquest dimecres. Es prohibeixen les visites a pacients ingressats amb algunes excepcions, com són les àrees de pediatria, obstetrícia, pacients amb demència o trastorns cognitius i aquells usuaris que estiguin al final de la vida.

L'Hospital de Campdevànol prioritza la protecció dels «més vulnerables»

En aquests casos, un cop l'acompanyant entri a l'habitació ja no podrà sortir-ne fins que es doni l'alta hospitalària al familiar. L'objectiu final és protegir «els pacients més vulnerables». Per això, tampoc hi haurà nous ingressos a l'hospital de dia sociosanitari i es faran PCR setmanals als usuaris d'aquest servei.

Entre les restriccions acordades a partir d'avui, també inclouen reduir al màxim les visites presencials a consultes externes d'especialitats i es reforçarà el seguiment i les visites telefòniques.

«Confiem que la situació millori en les pròximes setmanes»

Per últim, els acompanyants de pacients que s’hagin d’intervenir quirúrgicament hauran d’esperar-los a fora de l’hospital. Un cop acabada la intervenció, se’ls avisarà telefònicament perquè puguin anar a recollir al pacient.

«Confiem que aquesta sigui una situació transitòria i que la situació millori en les pròximes setmanes, però ara mateix és indispensable prendre mesures de prevenció i seguretat, tant pels pacients de l’hospital com pels professionals que hi treballen», es detalla en un comunicat.Aquest hospital comarcal continua amb poca incidència de covid-19. Segons les últimes dades, hi ha un pacient ingressat i un treballador que s'està recuperant després de donar positiu. Des de l'inici de la pandèmia, hi ha hagut 10 defuncions, s'han diagnosticat 147 positius i s'han donat d'alta 74 usuaris.

Catalunya estabilitza la xifra de contagis amb 627 nous positius

Catalunya ha registrat un augment de 627 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR –109 menys que els reportats dimarts-, elevant la xifra total fins als 110.161, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra de casos amb totes les proves és de 132.596 (733 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.045 persones, 12 més respecte al darrer balanç. Per altra banda, els hospitals sumen 720 pacients ingressats, 20 més respecte a l'última actualització.