Pedro Sánchez posa una única condició per anar junts en cotxe a partir de el dia 11

Els ocupants han de conviure junts per poder viatjar en el mateix vehicle

Imatge d'un embús a la sortida de Madrid
Les persones que no convisquin juntes, també podran viatjar juntes però amb algunes condicions | Cedida

El govern donarà permís per circular amb totes les seves places plenes als vehicles privats de fins a un màxim de nou seients, amb la condició que els ocupants convisquin junts, a partir del dia 11 de maig, quan comenci la 'Fase 1' de la desescalada en gairebé tot el país. Des d'aquest dia hi haurà una major obertura i augmentarà la circulació de vehicles.

Totes les places podran ser ocupades per viatgers si conviuen i, en cas de no fer-ho, només es podran ocupar dues places per cada fila de seients, mantenint les distàncies i cada persona haurà d'usar mascaretes o un altre element de protecció. En cas d'estar empadronats en el mateix lloc, l'ús de màscara és recomanable.

Desplaçar-se per diferents províncies, prohibit fins a acabar les quatre fases

Pel que fa als minibusos o furgonetes, hauran d'estar lliures els seients posteriors al conductor. Sobre la circulació entre els diferents territoris, des de l'Executiu han deixat clar que els ciutadans només podran desplaçar-se per la província on resideixin durant totes les fases de la desescalada.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En relació amb la 'Fase 0', que comença el dilluns dia 4 de maig, quan obriran alguns comerços amb cita prèvia i locals de restauració per recollir menjar per emportar, el govern ha aclarit que això es podrà dur a terme dins del mateix municipi.

Serà obligatori utilitzar mascaretes en el transport públic

D'altra banda, si algun producte o servei no es troba en el mateix municipi on resideix la persona, podrà desplaçar-se a buscar-lo fins a la capital de la província o de la comarca.

Finalment, sobre el transport públic, el govern ha assegurat que és obligatori utilitzar mascaretes per reduir la probabilitat de contagis. Al seu torn, l'Executiu ha apuntat a la necessitat de posar diferents cartells perquè els ciutadans estiguin a dos metres d'altres persones.


Comentaris

envia el comentari