IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La condició que hauràs de complir per veure els teus familiars

Una ordre ministerial regularà com s'han de produir aquests contactes socials amb les persones grans o més vulnerables a la malaltia de la COVID-19

Imatge d'un grup d'amigues reunides
L'11 de maig es podran fer visites a familiar i a amics, si tot va bé | Pixabay

Les visites i reunions entre familiars i amics que visquin en una mateixa província es permetran en principi a partir del pròxim 11 de maig, sempre que aquest territori compleixi els requisits per poder passar a la fase 1 del 'Pla de Transició cap a la nova normalitat 'que ha dissenyat el govern i que tenen a veure, entre altres marcadors, amb l'evolució de l'epidèmia en aquesta àrea geogràfica i la seva capacitat per reaccionar davant un rebrot, segons fonts de l'Executiu.

Una ordre ministerial regularà, no obstant això ,com s'han de produir aquests contactes socials amb les persones grans o més vulnerables a la malaltia de la COVID-19 per tenir patologies prèvies. Però per a tots els altres, serà possible des de la fase 1 de l'anomenat pla de desescalada quedar o visitar familiars i amics en els seus domicilis respectius o en establiments oberts al públic, com serien les terrasses.

No es contempla en canvi les visites a majors en residències

El govern no preveu la visita de familiars a grans que es trobin en residències d'ancians. Per contra, sí que preveu, a partir de la fase 2 (que arrencarà com a molt aviat a finals de maig) les visites d'un familiar a persones amb discapacitat en residències i habitatges tutelats però especifica que es podran fer excepte en el cas de les residències de gent gran. En la fase 3(no abans del 8 de juny) sí que estableix una previsió de desescalada i revisió del model de residències de gent gran.

En l'àmbit dels assumptes socials, preveu en la fase 0, que comença el 4 de maig, completar la incorporació de treballadors socials «donada la seva importància en la protecció de col·lectius especialment vulnerables».

En la fase 1, que arrencaria l'11 de maig a les províncies on es compleixin els requisits de l'Executiu, es reactivaran progressivament els serveis socials, amb atenció prioritària a col·lectius més desfavorits, en funció de les recomanacions sanitàries establertes. Entre ells, i en atenció a les persones amb discapacitat, les teràpies d'atenció primerenca, ocupacionals, de rehabilitació i psicosocials. A més, es durà a terme atenció domiciliària i seguiment continu a persones grans que no visquin en residències.


Comentaris

envia el comentari