Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'una persona amb les ungles pintades de blau, escrivint en un mòbil

La coneguda aplicació que demanen esborrar immediatament del telèfon a Espanya

Desfes-te'n perquè et poden estar gravant sense el teu permís

Els 'smartphones' o telèfons intel·ligents han estat un avenç tecnològic més que destacatels últims anys per a l'usuari de telefonia més avançat. En efecte, els apassionats d'aquest món no deixen de sorprendre's per les opcions que et donen aquests aparells que ens han fet veure el món d'una altra manera.

Sens dubte, aquests telèfons són uns dispositius que ens han fet la vida més fàcil moltes vegades. Els usuaris cada cop demanen més funcionalitats en aquests mòbils que fa més d'una dècada que van aparèixer al nostre dia a dia.

Tot i les nombroses utilitats que donem a aquests dispositius d'última tecnologia, també cal anar amb compte amb les aplicacions que ens descarreguem. Tot i que podem triar entre un ampli ventall d'aplicacions, de vegades algunes aplicacions no ofereixen la seguretat que haurien d'oferir als nostres telèfons.

La coneguda aplicació que està guardant les teves converses i no ho sabies

I és que moltes aplicacions de les que ens descarreguem recopilen informació dels seus usuaris per tal de millorar, però no sempre tenen un propòsit decent. I és que n'hi ha d'altres que graven converses dels usuaris i específicament n'hi ha una que hauries d'esborrar com més aviat millor si no vols tenir gaires problemes.

Una persona utilitzant un mòbil amb la pantalla en blanc
Una aplicació t'està gravant sense que li hagis donat el teu permís | Getty Images

Especialment, parlem d'aquells usuaris que tenen un mòbil amb el sistema operatiu Android des de fa anys. En aquest cas, per als usuaris de IOS, el perill encara no ha arribat sobre aquest tipus d'aplicació.

Per tots és sabut que a les botigues d'aplicacions hi ha diversos exemples d'aplicacions que utilitzen les teves dades per desenvolupar i millorar l'experiència. Però,t'has d'assegurar que la majoria d'aquestes sol·licita l'accés abans de registrar la informació.

Tots els usuaris d'Android han d'esborrar del telèfon aquesta coneguda aplicació

Hi ha una app concretament sobre el qual s'ha començat a alertar els usuaris perquè no compleix la norma que acabem de comentar.

Estem parlant d' 'iRecorder Screen Recorder'. Ens referim a una aplicació d'enregistrament que podem trobar a la botiga d'Android, Google Play Store. Una aplicació que fa força temps que grava converses sense cap permís per part dels usuaris.

Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada
El més recomanable és esborrar l'aplicació que et graba sense que ho sàpigues | Getty Images

La revista especialitzada, Ars Technica ha informat de tot això en els darrers dies i posa el focus al punt d'inflexió d'aquestes pràctiques dubtoses de l'aplicació. Cal assenyalar que l'aplicació en qüestió va funcionar de manera segura com un gravador de pantalla durant un any i sense córrer el risc de cap mena de codi maliciós.

Recordem que es va llançar cap al mes de setembre del 2021 i durant els primers 12 mesos no hi va haver problemes. Però, tot va canviar, perquè a partir de l'agost del 2022 tot va començar a anar malament, quan l'aplicació va passar a poder gravar un minut d'àudio per cada 15 minuts.

'iRecorder' accedeix a les converses dels usuaris sense demanar cap mena de permís

Per si no n'hi hagués prou, des de l'esmentada publicació, exposen que van començar a reenviar aquest tipus d'enregistraments a través d'un enllaç encriptat al servidor del desenvolupador.

Hem d'observar que aquesta informació ha estat documentada per l'investigador d'Essential Security Against Evolving Threats (ESET) Lukas Stefanko, tot un expert en la matèria que no ha passat per alt aquestes pràctiques de la coneguda aplicació.

Segons Lukas, aquest fet que ha tingut lloc amb l'aplicació és altament preocupant. Tot perquè el desenvolupador d''iRecorder' ha tingut accés a totes les converses dels usuaris. Sens dubte, aquesta és una pràctica denunciable pel que et recomanem, abans de res, que eliminis ja aquesta aplicació del teu telèfon mòbil.