Albert Batet anunciarà la setmana vinent si es presenta a les eleccions municipals

Es resoldrà així una de les grans incògnites polítiques de Valls, on ja es coneixen la resta de caps de llista de les eleccions municipals del maig

L’actual alcalde Valls, Albert Batet (PDeCAT), pronunciarà una conferència la setmana vinent a la ciutat on anunciarà si repetirà com a cap de llista del seu partit de cara a les eleccions municipals, segons ha pogut saber TarragonaDigital.

Aquesta compareixença, amb lloc i hora encara per determinar, serà l’escenari que ha triat Batet per desvetllar una de les grans incògnites que encara queden per resoldre en el mapa polític municipal de Valls, i, fins i tot territorial, pel que fa als comicis del mes de maig.

La majoria de candidats ja han fet pública la seva decisió, excepte Batet

A aquestes alçades de l'any ja es coneixen la majoria de candidats i candidates als ajuntaments de la regió de Tarragona. Fins i tot molts d’ells ja han iniciat el que es podrien anomenar actes de precampanya deixant-se veure en molts actes públics, o intentant tenir més presència en els mitjans de comunicació.

El cas de la candidatura d'Albert Batet és un dels casos més enigmàtics de la política vallenca actual doncs l’alcalde vallenc ha jugat clarament a la distracció i al desconcert durant els darrers mesos. Així doncs, al mateix temps que a diversos diputats del Parlament de Catalunya consultats per TarragonaDigital ha manifestat la seva intenció de no tornar a optar a l’alcaldia vallenca,  ha intensificat, en paral·lel la seva presència a la ciutat, assegurant a diversos interlocutors locals amb els quals també hem pogut parlar, que s’ho està rumiant.

Poca presència a la ciutat

Un dels motius que haurien portat a Batet a plantejar-se la seva retirada de la política local seria el paper rellevant que ha adquirit en aquesta darrera etapa del procés català, al costat de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. A més de ser designat com a portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament català, en substitució d’Elsa Artadi, els viatges de Batet a Brusel·les per fer pinya al costat de Puigdemont han estat constants durant els darrers mesos.

El president Puigdemont i l'alcalde Batet són molt amics | Redacció

Aquesta frenètica activitat política de Batet fora de la capital de l’Alt Camp, l’ha obligat a repartir majoritàriament el seu temps entre Barcelona i Brusel·les i ha estat un dels arguments que més ales ha donat a la oposició, que no ha dubtat en criticar que l’alcalde de Valls ‘teledirigís’ la ciutat des de fora. L'edil encara no ha expressat públicament les seves intencions, i hi ha fonts que apunten en diversos escenaris.

Per una banda i donat que en aquests moments les tensions entre la Crida de Puigdemont -que ha tingut en Batet un dels homes forts a Tarragona-  i el PDeCAT encara no estan ben resoltes, la posició de força de Batet de fa uns mesos s’hauria debilitat notablement a nivell territorial i també en el marc del grup parlamentari.  Per tal d’evitar la possibilitat de caure del taulell de joc català en l’escenari post judici del procés, Batet podria retornar al taulell sobre el qual sí té control, el de Valls i repetir com a candidat aquest 2019 per tal de culminar i inaugurar el Museu Casteller de Catalunya, el gran projecte de la darrera legislatura.

Les fonts partidàries d’aquesta tesi apunten que fa ja unes setmanes que la presència de Batet a Valls s’ha incrementat respecte als darrers mesos, sobretot, en actes públics i de cara a la premsa, on ha aparegut per visitar les obres del Museu Casteller, per presentar la imatge corporativa del Museu o per parlar de les actuacions que ha fet l’Ajuntament darrerament. Unes compareixences que es poden entendre com una acció més de cara a les eleccions municipals del maig. Tot plegat, en un espai molt curt de temps.

Els noms de Ferré i Ayala prenen força en el cas d’una llista sense Batet

Per altra banda, altres informacions apunten que el batlle no repetirà com a candidat i que està treballant per una candidatura «potent», amb noms que sorprendran, molts d’ells independents i ni tan sols simpatitzants del PDeCat. Aquesta llista estaria encapçalada, d'entre d'altres, per Dolors Farré i Marc Ayala, regidors de Via Pública i de Cultura de l'Ajuntament de Valls, en l'actualitat.

Per últim, una altra de les grans incògnites de la llista d'Albert Batet és sota quines sigles de partit es presentarà en les eleccions del maig. En aquest sentit, guanya força l'opció de Junts per Valls, una proposta que ja s'ha presentat en d'altres municipis amb una casuística política similar a la vallenca, com és Montblanc, Riudoms o Sitges.

Sigui com sigui, tot apunta a que será la setmana vinent quan, a menys que es produeixi alguna filtració previa en algun mitjà local, Batet desvetllarà finalment el seu futur polític i la política vallenca tornarà a engegar els motors de la batalla per l’alcaldia amb la vista posada al 26 de maig.