Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home desinfecta els carrers de Madrid pel coronavirus

Confinen un poble espanyol per un brot massiu de coronavirus

El contagi es va produir durant un funeral

Un home desinfecta els carrers
Dilluns van començar les tasques de desinfecció | Catalunya Diari

La localitat de Valle de la Valduerna (Lleó) es troba confinada des del passat dissabte després de detectar-se un contagi massiu de  coronavirus. Dels 75 habitants que té el poble, es creu que més d'una vintena podrien estar infectats, tot i que, de moment, només s'han confirmat dotze casos.

Tal com explicava l'alcalde de la localitat, Antonio Fuertes, dotze persones han donat positiu en les proves de detecció del covid-19, i n'hi ha que fins i tot estan hospitalitzades a Lleó, però a molts altres «no se'ls ha pogut fer la prova però presenten símptomes».

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

El virus es va propagar durant un enterrament

Segons han informat fonts locals, tots els indicis apunten que la infecció es va produir durant un funeral  el passat diumenge 8 de març, a la pedania de Castrotierra de la Valduerna. A l'enterrament hi va assistir gent de tota la comarca, inclús gent de Madrid.

L'UME ja ha realitzat les tasques de desinfecció

L'elevat nombre de persones amb símptomes a la localitat van fer que la Junta, juntament amb la Subdelegació del Govern, decidissin que la millor opció era que es portés a terme el confinament total del poble per tal que la població infectada no pogués escampar el virus.

Ahir a la tarda, la Guàrdia Civil va tancar totes les entrades al poble i l'UME va començar les tasques de desinfecció dels carrers de la localitat. 

Un funeral a Vitòria un altre focus d'infecció

El passat 7 de març ens arribava una notícia molt semblant. Més de 60 persones van resultar infectades pel coronavirus després d'haver assistit a un funeral a Vitòria  dues setmanes abans. En aquell moment es va ser el focus més gran de la malaltia detectat a Espanya i es va donar pels contactes estrets que es produeixen al llarg d'aquesta mena de cerimònies.