Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dona pensativa davant d'una sucursal de CaixaBank.

Confirmat: el canvi de CaixaBank que no agradarà als que fan servir els seus caixers

CaixaBank estableix un límit de 3.000 euros per a retirades d'efectiu als seus caixers automàtics

CaixaBank ha anunciat una modificació en les polítiques de retirada de diners en efectiu que podria desagradar molts dels seus clients. A partir d'ara, el límit màxim per retirar efectiu dels caixers automàtics de CaixaBank s'ha establert en 3.000 euros per operació. Una mesura que busca reforçar el control econòmic i combatre el frau fiscal i el blanqueig de capitals a CaixaBank.

La retirada de diners en efectiu és una pràctica comuna entre els clients de bancs. Però cada entitat financera té els seus límits i normatives propis per gestionar aquesta activitat. CaixaBank, com altres bancs, ha decidit ajustar el límit per alinear-se amb els objectius d'Hisenda de controlar millor l'economia.

Dona pensativa amb un edifici de CaixaBank de fons.
Els clients de CaixaBank només poden retirar fins a 3.000 euros al dia | Europa Press, Ikostudio, catalunyadiari.com

Aquest canvi no és exclusiu de CaixaBank; totes les entitats bancàries imposen límits a les quantitats que es poden retirar en efectiu. Tot i això, CaixaBank ha optat per un límit de 3.000 euros, comparat amb l'estàndard de 1.000 euros. Tot i això, si se superen els 1.000 euros, pot desencadenar una trucada de verificació per part del banc.

CaixaBank fixa el límit de retirada d'efectiu als caixers

La decisió de CaixaBank de posar el límit de retirada a 3.000 euros respon a la necessitat d'equilibrar la comoditat amb les exigències reguladores. En establir un límit més alt, CaixaBank facilita als seus clients fer grans transaccions sense inconvenients, sempre que aquestes siguin justificades i legals.

Tot i això, qualsevol retirada que superi els 1.000 euros seguirà sent controlada de prop. Aquest control addicional permet a CaixaBank i a Hisenda detectar possibles activitats sospitoses. D'aquesta manera, també garanteix que es paguin els impostos corresponents i minimitza el risc de blanqueig de capitals.

Un home amb samarreta groga assenyala cap a un rètol de CaixaBank.
CaixaBank fixa el límit de retirada d'efectiu a 3.000 euros | Viktor Gladkov, CaixaBank

Procediments per a retirades superiors al límit

Si un client necessita retirar més de 3.000 euros, cal seguir un procediment específic. Primer, cal declarar la quantitat a Hisenda i notificar-ho al banc amb antelació per assegurar-se que hi ha fons suficients disponibles. A més, s'ha de fer en una oficina de CaixaBank, on s'assistirà el client i se sol·licitarà un justificant amb la destinació dels diners.

Aquest procés també s'aplica per als ingressos en efectiu superiors a aquestes quantitats. Els clients hauran d'acudir a una oficina de CaixaBank per fer l'operació amb l'ajuda d'un empleat capacitat. Així, es podrà assegurar que es compleixen totes les normatives contra el frau fiscal i el blanqueig de capitals.

Aquest canvi en la política de retirada d'efectiu de CaixaBank pot afectar molts clients habituals que depenen dels caixers per gestionar grans sumes de diners. Aquells que solien retirar quantitats properes al límit anterior podrien trobar aquesta nova restricció inconvenient. Especialment si no estan preparats per complir els nous requisits de declaració i justificació.

Dues persones grans somrients sostenint bitllets d'euro davant d'una sucursal bancària.
CaixaBank recomana als clients planificar amb anticipació qualsevol retirada | Robert Kneschke, Google Maps

A més, els clients que necessitin retirar grans sumes sovint es podrien veure obligats a visitar les oficines de CaixaBank. Això representa un canvi significatiu en la seva rutina bancària.

Per minimitzar les molèsties, CaixaBank recomana als clients planificar amb anticipació qualsevol retirada que superi el nou límit de 3.000 euros. Informar-se sobre els procediments i tenir la documentació necessària pot facilitar el procés i evitar retards innecessaris.

Així mateix, és aconsellable que els clients mantinguin una comunicació fluida amb el banc. I, en cas de dubtes, consulta amb un assessor financer per entendre millor com aquests canvis poden afectar les seves operacions diàries.