Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19

Confirmat el primer cas a Espanya de la variant índia de la Covid-19

El conseller de Salut d'Andalusia, Jesús Aguirre, ho ha confirmat al ple del parlament andalús

Allò que temia tothom, ha acabat sent una realitat. Aquest dimecres a la tarda s'ha confirmat el primer cas de la variant índia de la Covid-19 a Espanya. Així ho ha anunciat el conseller de Salut d'Andalusia, Jesús Aguirre, en una sessió al parlament andalús. Tot i que algunes primeres opinions han afirmat que aquesta nova soca pot ser més perillosa que les conegudes fins ara, encara s'estan realitzant estudis per determinar el grau de perillositat d'aquesta nova amenaça, tot just ara que la campanya de vacunació estava agafant un bon ritme.

Investiguen un altre possible cas de la variant índia a València

A banda d'aquest cas a Andalusia, la Conselleria de Sanitat valenciana està analitzant les seqüències de PCR d'una dona que ha ingressat per la Covid-19 a l'Hospital General de València amb l'objectiu de comprovar si corresponen a la nova variant índia ja que la seva germana, que roman en aïllament, va viatjar a aquest país.

Segons han afirmat fonts del departament dirigit per Ana Barceló, s'estan fent encara seqüències de PCR per a aïllar la variant. En aquest sentit, i malgrat que les primeres anàlisis no descarten algunes de les soques, encara és aviat per a afirmar quina variant és, ja que no disposaran dels resultats fins d'aquí a uns dies. 

Amb tot, des de la Conselleria de Sanitat valenciana han volgut fer èmfasi en el fet que es tracta d'«un cas que és únic i està aïllat».

Els viatgers procedents de l'Índia hauran de fer quarantena quan arribin a Espanya

D'altra banda, avui s'ha fet públic que tots aquells viatgers que procedeixin de l'Índia hauran de fer 10 dies de quarantena quan arribin a Espanya a partir d'aquest dimecres, segons recull l'ordre que s'ha publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat. 

La mesura ha estat anunciada aquest dimarts després del Consell de Ministres la ministra portaveu del govern central, ja que si bé «encara no hi ha evidències que la variant contribueixi a augmentar la incidència», cal recordar que l'Índia està registrant nivells rècord de contagis i morts a causa de la covid-19 aquests dies.