Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias Discover

Les amenaces continuen: Intercepten més bales dirigides a Pablo Iglesias

És la segona carta que rep el líder de Podem després d'unes amenaces a la seva dona i als seus pares

Correus ha intercaptat una carta amb diversos projectils i una amenaça de mort contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, al seu interior, segons han confirmat fonts de la seva formació. En aquesta ocasió, la direcció de la carta era la Direcció General de la Guàrdia Civil, però l'amenaça de mort era per a Pablo Iglesias. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, li ho ha comunicat per telèfon. És la segona carta amb amenaces de mort per a Iglesias. La primera va arribar dijous passat amb quatre bales dins i amenaces contra Iglesias, la seva parella i ministra Irene Montero, i els seus pares.

En aquest mateix període altres cartes han anat dirigides contra el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i després contra la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Correus detecta una carta amb dues bales dirigida a l'expresident Zapatero

Correus ho ha posat en coneixement de les forces de seguretat. Segons concreta La Sexta, l'escàner ha identificat dos projectils de 38 mm en un sobre amb una nota per a l'expresident a l'oficina automatitzada de Correus del barri madrileny de Vallecas. Aquesta amenaça se suma a les que s'han dirigit en els últims dies a Isabel Díaz Ayuso, Fernando Grande-Marlaska, Reyes Maroto, Pablo Iglesias i Maria Gámez.

Condemna «sense pal·liatius» de Sánchez a les amenaces a Díaz-Ayuso i Gámez

Així, i mentre diversos polítics comencen a rebre cartes amenaçadores, Pedro Sánchez ha fet una condemna «sense pal·liatius» a les amenaces adreçades a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i «de nou» a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, que Correos ha interceptat a Sant Cugat del Vallès i a Vallecas. En una entrada al seu compte de Twitter, el president del govern espanyol ha indicat: «Les amenaces a Isabel Díaz-Ayuso i, de nou, a María Gámez són amenaces a tots nosaltres». El cap de l'executiu estatal ha afegit: «Ni tolerants ni còmplices amb la violència i la propagació de l'odi. Els demòcrates no ho consentirem. La nostra condemna sense pal·liatius i la major repulsa contra aquests actes».

També ha condemnat les amenaces el líder de Podem, Pablo Iglesias, víctima al seu torn d'una carta d'aquestes característiques. També a Twitter ha indicat: «Davant la violència no hi ha ‘peròs’ ni excuses, ni pilotes fora. La nostra més absoluta condemna».