La vacuna de Pfizer necessitarà una tercera dosi per garantitzar la protecció

Tal com ha avançat el doctor alemany Ugur Sahin, cofundador de l'empresa, «la protecció es va fent menor amb el pas del temps»

La vacuna de Pfizer requerirà, probablement, una tercera dosi de reforç per tal de tenir una protecció efectiva contra la Covid-19. Així ho recull 'Nació Digital' a partir de les declaracions del doctor alemany Ugur Sahin, cofundador de l'empresa i alt càrrec d'aquesta, en una trobada virtual amb diversos mitjans. El vaccí necessitarà una tercera punxada, nou mesos després de la segona. Posteriorment, cada any o cada divuit mesos.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El doctor ha explicat que les dades de les quals disposa Pfizer indiquen que després de 6 mesos la protecció és del 91%, no del 95%, com ho és al principi. Assegura, en aquest sentit, que «la protecció es va fent menor amb el pas del temps». Per això, perquè els anticossos disminueixen de manera molt clara al cap de vuit mesos, la tercera dosi és «completament necessària».

Així, el doctor creu que «probablement després de cada any o cada divuit mesos» caldrà una nova punxada, un procediment que es coneix com a vacuna de record, i que es realitza en altres malalties com ara la grip. Aquesta dosi «anual» s'aplicaria després de les tres procedimentals.

Simón no descarta tenir el 70% de la població espanyola vacuna al juliol

En paral·lel, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, no descarta tenir el 70% de la població espanyola vacunada el juliol, en lloc de finals d'estiu com es calculava a l'inici del pla de vacunació, si es compleixen els terminis d'entrega pactats per la Unió Europea i les farmacèutiques.

D'aquesta manera, Simón se suma als càlculs que també fa la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, que divendres afirmava que hi hauria prou dosis per immunitzar el 70% dels adults del club dels 27 pel juliol. Simón ha considerat que al ritme actual de vacunació serà possible assolir la xifra tot i les mancances d'AstraZeneca, que avui ha estat denunciada per la UE per incompliment de contracte.

El portaveu del Ministeri de Sanitat ha refermat la seva opinió posant de manifest que actualment s'està per sobre dels objectius previstos inicialment. Així, ha recordat que ja hi ha prop del 100% de vacunats amb almenys una dosi entre els grups de més de 80 anys, d'usuaris de residències geriàtriques i de membres del col·lectiu sanitari, amb percentatges igualment molt elevats que ja tenen la pauta completa.


Comentaris

envia el comentari