Confirmat pel Govern: Com anirem a la platja a Catalunya aquest estiu

El protocol per prevenir el contagi de la Covid-19 inclou la limitació d'aforaments i la distància de seguretat

Platja d'Alcúdia a Mallorca,
El Govern aprovarà de forma immediata el protocol de prevenció del coronavirus per a la reobertura de les platges | TripAdvisor

Cada vegada està més a prop l'obertura de les platges per al gaudi dels espanyols. La 'Cadena SER' ha publicat l'esborrany del protocol elaborat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola per prevenir el contagi del coronavirus a les platges. Aquest protocol respon a molts dubtes que ens plategem abans de tornar a les platges, a les quals es podrà accedir a partir de la Fase 2.

Segons aquest esborrany, a les platges hi haurà cartells i senyals informant de les noves pautes a realitzar. Per exemple, sobre la distància de seguretat o els accessos. S'estudia la possibilitat que hi hagi uns punts per entrar i altres diferents per sortir.

Si la platja està plena, caldrà esperar que surti gent per entrar

Sobre els aforaments, les platges tindran una limitació que es calcularà dividint la superfície de la platja entre la distància de seguretat que marquin les autoritats. Si la platja està abarrotada, caldrà esperar que surti gent per poder accedir-hi. Pel que fa als grups, si volen accedir no podran superar un nombre concret de persones.

D'altra banda, és possible que s'instal·lin para-sols o elements similars a la sorra marcant els camins cap a la zona de bany, separant els espais per a les hamaques o les zones de sorra seca de les de sorra humida més pròximes a la mar.

Hi haurà una neteja i desinfecció especial de les platges

L'objectiu d'aquesta mesura és que els usuaris guardin la distància de seguretat amb els que estan a la riba. Els treballadors de les platges estaran equipats amb mascaretes i guants, i hi haurà una neteja especial i desinfecció de les dutxes, banys i vestuaris, instal·lacions esportives i àrees infantils.

Aquestes són algunes de les mesures que inclou aquest esborrany, coordinat per l'ICTE amb les Comunitats Autònomes i Ajuntaments, i consensuat amb els sindicats. El ministeri de Sanitat ho convalidarà en els pròxims dies i, després d'això, cada administració encarregada de la gestió de les platges podrà afegir les seves pròpies mesures a part de les esmentades.


Comentaris

envia el comentari