IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern ho confirma: Els alumnes no tornaran a l'escola fins al setembre

Els nens dels pares que treballin podran estar a les escoles

Imatge d'una classe de col·legi buida
Sánchez ha confirmat que no hi haurà classes presencials fins setembre | Catalunya Diari

El govern descarta reprendre la docència presencial aquest curs, que finalitzarà amb ensenyament a distància, i només obrirà els centres educatius per a fer classes de reforç i per alumnes menors de sis anys els pares dels quals estiguin treballant.

Així ho ha anunciat aquest dimartsPedro Sánchez, el president del govern, en la compareixença a la Moncloa després de la reunió de Consell de Ministres, on s'ha aprovat el pla de desescalada després del confinament que ha provocat la pandèmia de coronavirus.

«El curs escolar començarà al setembre», ha dit Sánchez descartant la possibilitat que els estudiants poguessin tornar a el menys uns dies a les seves classes aquest curs, un anhel que mantenia la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá. El president ha concretat que a la fase 2 del pla de desescalada es permetrà que estudiants que necessitin classes de reforç puguin acudir als centres educatius, tancats des del passat 16 de març pel decret de l'estat d'alarma. També per als alumnes d'Educació Infantil per facilitar la conciliació familiar, quan tots dos pares treballin.

Es plantejaran solucions de conciliació

«Si estem plantejant una nova normalitat, existiran problemes de conciliació, perquè hi haurà pares i mares que aniran a treballar i no tindran la possibilitat de deixar els nens amb els avis, perquè són un col·lectiu vulnerable davant el coronavirus», ha explicat Sánchez.

Per ajudar en aquestes situacions familiars, el govern plantejarà a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) «reforçar totes les activitats de conciliació» i s'establiran «determinades excepcions perquè, en la fase 2, aquells nens que no tinguin presència familiar a casa tinguin la capacitat d'anar a un centre escolar», ha detallat el president.

A més, Sánchez ha esmentat una altra excepció en l'àmbit educatiu: l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU), l'antiga Selectivitat, que se celebrarà del 22 de juny al 10 de juliol de forma presencial en aules d'universitats de tota Espanya.


Comentaris

envia el comentari