Imatge d'arxiu d'una autovia

Confirmat: Hauràs de pagar a partir d'ara per circular per les autovies

El Govern ha confirmat la seva intenció d'activar ben aviat aquesta mesura

Els espanyols usuaris habituals de cotxe acaben de rebre una mala notícia respecte d'un dels temes d'actualitat dels últims mesos: les carreteres. El Govern ha fet un pas més en la seva intenció de cobrar per l'ús de les autovies, un compromís ja plantejat, d'entrada per al 2024, en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya remès pel Govern espanyol a Brusel·les. 

Si bé davant la polèmica que es va suscitar davant l'anunci de la instauració pròxima de la mesura es va intentar desviar l'atenció, el Govern ha reiterat la seva intenció de fer-la efectiva el més aviat possible. Així, el «diàleg transparent» que el ministre de Transports, Jose Luís Ábalos, proposava mantenir amb els agents socials i les administracions, ha estat obviat.

De fet, el Govern espanyol considera la mesura «imperativa», a causa de la necessitat de trobar noves formes per finançar el manteniment d'aquestes carreteres públiques. El secretari general d'Infraestructures, Sergio Vázquez, ha estat qui ha anunciat i defensat la mesura en un fòrum organitzat per la Cadena SER Galícia.

Vázquez ha assegurat que «no té sentit que hi hagi aquest buit i que el manteniment i la conservació de la infraestructura se segueixin sufragant amb els impostos de tots els espanyols». El responsable ha justificat aquest fet amb «necessitats més urgents», com són «les polítiques socials».

 

El pla de Govern per cobrar per l'ús de les autovies a Espanya: serà imminent

Des del més estricte hermetisme, el Govern d'Espanya ja treballa en «un sistema de tarifació» a les autovies, que afectarà tots els conductors. A efectes pràctics, el sistema de peatges serà com l'establert a les autopistes, encara que el Govern evita fer servir aquest terme.

Sergio Vázquez, en aquest sentit, «no li diria peatge». «Parlem del fet que implantarem un sistema de tarifació. I no li diria peatge, perquè la gent pensa en unes tarifes similars a les de les autopistes que es paguen avui», ha advertit el secretari general d'Infraestructures.

Les opcions de Govern per implantar el 'sistema de tarifació' a les autovies

Aquest passat mes de maig ja van transcendir algunes de les alternatives que el Govern estava estudiant per implantar el sistema de cobrament que exigeix la Unió Europea. S'estudiaven, principalment, dos models de tarifació per materialitzar la mesura: el primer estaria basat en el model suís o alemany, que cobra una espècie de tarifa plana a tots els conductors.

Imatge d'una retencó a l'entrada d'un peatge d'autopista
Una retencó a l'entrada d'un peatge d'autopista | ÀNGEL ULLATE

Aquesta opció seria molt similar als peatges que es pagaven a les autopistes, encara que tot fa indicar que el model ja hauria estat descartat pel Govern. La segona opció, la més viable, seria una imitació del model portuguès, que obliga a pagar en funció del nombre de quilòmetres que cada usuari recorre.

Segons fonts de Govern, s'estudia la possibilitat d'establir un preu d'un cèntim per quilòmetre com a recàrrec als que circulin per les vies d'alta capacitat de l'Estat. En qualsevol cas, sembla que la mesura ja és definitiva i no hi haurà marge per a negociacions.