YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Confirmen un «brot descontrolat» de coronavirus a Catalunya dies abans de Nadal

L'Ajuntament de Linyola, al Pla d'Urgell, ha identificat 60 positius i un total de 120 persones en aïllament

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa
Un brot «descontrolat» de Covid-19 al Pla d'Urgell suma 60 positius i 120 aïllats | ACN

L'Ajuntament de Linyola (Pla d'Urgell) ha declarat un brot «descontrolat» de covid-19 amb més de 60 positius i 120 persones en aïllament domiciliari. Dissabte ja es va alertar d'un brot important al municipi amb 35 casos positius. Ara avisen que la virulència d'aquest brot és la més forta detectada mai fins ara al poble, de poc més de 2.600 habitants, amb l'índex de contagi més alt de tot Ponent.

S'està estudiant no aplicar la flexibilització de mesures aprovades pel Procicat de cara al cap de setmana, amb el canvi de restricció de mobilitat municipal a mobilitat comarcal. Aquest dimarts ha calgut tancar el consultori mèdic per un cas entre els facultatius. Totes les urgències i consultes han estat derivades al CAP de Mollerussa.

L'Ajuntament incrementa les restriccions i intensificarà el patrullatge policial

Fins al 24 de desembre es tanquen zones esportives, de jocs infantils i la llar d'infants, l'edifici Pau Casals, l'edifici Cal Formiguera i a l'Ajuntament s'ha restringit l'accés al públic amb atenció només de forma telefònica. Pel que fa a la llar d'infants, es mirarà d'atendre els casos amb dificultats de custòdia concrets i justificats. El col·legi també està adoptant mesures de contenció i la biblioteca només farà servei de préstec individualitzat.
 

Des del consistori s'ha fet una crida a restringir al màxim la mobilitat, a no sortir de casa si no és estrictament necessari o per raons de treball. En aquest sentit, es demana evitar les trobades i reunions fora del nucli familiar més estret i sobretot protegir les persones més vulnerables. D'altra banda, han quedat suspesos els actes previstos per la Marató de diumenge, a excepció del sorteig que ja era previst fer-lo sense públic i retransmès per xarxes.El campus esportiu ha quedat suspès almenys fins al dia 24. També s'intensificarà el patrullatge policial a partir d'aquest dimarts i es mobilitzaran agents cívics per insistir en les mesures d'autoprotecció. L'Ajuntament també articularà de nou el grup de voluntaris per si qualsevol persona requereix aliments o béns de primera necessitat.

Alba Vergés assenyala que les dades a Catalunya «no són bones»

Aquest brot apareix en un context preocupant a Catalunya, en què les dades sanitàries empitjoren dies abans de les Festes de Nadal. De fet, davant l'increment en la velocitat de propagació de la Covid-19 aquest dimarts, dia en què se situa en 1,11 per primer cop en molts dies, la consellera de Salut, Alba Vergés ha reaccionat. Vergés ha reconegut que les últimes notícies «no són bones», en una compareixença des del municipi de Tremp. 


Comentaris

envia el comentari