Personal sanitari equipat contra el contagi del coronavirus

Confirmen la primera mort per coronavirus a Espanya

Un pacient que va morir pel que es pensaven que era una pneumònia d'origen desconegut

Primera mort a l'Estat per coronavirus. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha confirmat que una segona anàlisi ha detectat la presència de  coronavirus  en un pacient  amb una pneumònia d'origen desconegut que va morir  a l'Hospital Arnau de Vilanova de València el 13 de febrer.

Es desconeix l'edat de la víctima

Així ho ha confirmat la consellera en una roda de premsa convocada aquest dimarts a la tarda, en la qual ha explicat que aquest cas s'ha detectat després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d'origen desconegut.

Segons ha explicat Barceló, l'home, del qual no s'ha especificat l'edat, va morir de pneumònia en un centre hospitalari valencià. Dies més tard es va ordenar fer-li una necròpsia per veure si en la seva mort hi podia haver influït el coronavirus. Les proves van donar positiu. Barceló també ha explicat que l'home havia viatjat al Nepal.

19 casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

Amb aquest cas, sumen 19 els casos de coronavirus a la  Comunitat Valenciana, sent un d'ells el mort. En concret, a més d'aquesta persona, aquesta tarda s'ha sumat un altre cas, el d'una dona que s'ha detectat a l'Hospital de Manises. A Catalunya de moment són 18 les persones contagiades amb el virus. 

També et pot interessar...