Imagen de una discoteca con varios jóvenes bailando

La lamentable imatge d'un bar de Tenerife que no agradarà gens als sanitaris

Una dotzena de persones fan una conga sense dur mascareta ni respectar la distància de seguretat

Espanya es troba en una situació delicada a causa de l'elevada xifra de rebrots de coronavirus que s'estan donant en diferents punts del país. L'incompliment de les mesures decretades per les autoritats és una tònica habitual en les moltes de les trobades socials que es realitzen arreu del territori i una prova més d'això s'ha vist en les darreres hores en un bar d'Arona(Tenerife).

En aquest municipi canari, una dotzena de persones han incomplert les recomanacions, ja que, després de beure alcohol, es van posar a ballar una conga. Malgrat les normatives sanitàries imposades amb l'objectiu que els rebrots no es reprodueixin, els participants no van respectar la distància de seguretat entre ells ni portaven mascareta.

Es perseguiran aquestes actituds amb dures sancions

És per aquest tipus d'actituds per les quals el Governde Canàries ha anunciat que perseguirà aquestes situacions i ha establert dures sancions a les festes privades o a l'oci no reglat. Segons s'indica, aquest tipus d'activitats són potencials focus de transmissió del coronavirus i posen en risc la salut de tots.

De fet, durant la jornada d'ahir es coneixia també la celebració d'una festa multitudinària a bord d'un vaixell a Mogán(Gran Canària). Aproximadament unes 70 persones celebraven una festa en una embarcació, sense dur mascareta ni respectar el distanciament social.

És per això que la Conselleria de Sanitat ha realitzat una crida als ciutadans perquè no vagin a aquest tipus d'esdeveniments i que, a més, denunciïn aquest tipus d'actituds per part d'altres ciutadans. Des del govern espanyol s'apel·la també a la responsabilitat individual de la població, un punt molt important en aquesta situació.

Sis brots actius a les Illes Canàries

A la comunitat autònoma de Canàries, a hores d'ara hi ha sis brots de coronavirus  localitzats, deixant de banda els relacionats amb la migració a Fuerteventura i Lanzarote. D'aquests, la meitat tenen el seu origen en trobades familiars o de grups d'amistats.

En aquests moments Espanya es troba sumida en una situació complicada amb més de 200 rebrots, tot i que totes les autoritats descarten, ara per ara, un nou confinament domiciliari total.