El responsable de Sanitat, Fernando Simón, durant la roda de premsa informant sobre l'evolució del coronavirus 22 de maig del 2020.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya no secunda la petició de cessament de Simón

Padrós ha assegurat que ho fa per raons de «forma» i de «fons»

Fernando Simón, l'actual director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, ha estat al peu del canó durant tota l'epidèmia. Tot i que molta gent li ha donat suport tot aquest temps, altres creuen que la seva tasca no ha estat adequada a les circumstàncies. Per això, aquest matí els 52 Col·legis de Metges d'Espanya n'han demanat el seu cessament immediat com a director del CCAES.

Ara, Jaume Padrós, el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, ha matisat que el de Catalunya no secuda la demanada. Concretament, s'ha fet públic que el CCMC no secunda la petició de cessament de Fernando Simón aprovada per l'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges de l'Estat (GCOM).

Encara que els col·legis catalans formen part de l'òrgan que agrupa aquests 52 col·legis esmentats anteriorment, Padrós ha informat que el de Catalunya no secunda la demanda col·lectiva. En una piulada al seu perfil, el president del CCMC i del Col·legi de Metges de Barcelona, ha assegurat que ho fa per raons de «forma» i de «fons». Per una banda, el metge assegura que la crítica legítima no justifica una petició de cessament «ara». I per una altra, assegura que la decisió no formava part de l'orfre del dia de divendres, quan l'assemblea del GCOM ho va aprovar, tot i que la seva «transcendència» ho feia «exigible».

Els metges es mostren en desacord amb les paraules de Simón

En la petició que s'ha aprovat aquest dissabte al matí a través de l'Assemblea del Consell General de Col·legis de Metges (CGCOM), els facultatius han apuntat que la petició arriba després que aquest suggerís que els metges es contagien fora del seu lloc de treball, per tant volen que cessi «per la seva incapacitat manifesta i perllongada al llarg de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19».

Davant aquestes paraules de Simón, els metges es mostren en desacord amb «afirmacions com que s'estaven realitzant totes les proves diagnòstiques als contactes estrets de sanitaris infectats en els equips assistencials en etapes amb una gran incidència de contagis de professionals, la posada en marxa de guies de reincorporació al treball sense garanties per tal al professional ni per al ciutadà».