Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Consell de Ministres se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona

Es tracta d'un dels edificis més emblemàtics de la capital catalana | El govern socialista aprovarà durant la reunió la pujada del salari mínim a 900 euros
Pedro Sánchez celebrarà el consell de ministres a la Casa Llotja de Mar de Barcelona
Pedro Sánchez celebrarà el consell de ministres a la Casa Llotja de Mar de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, el govern espanyol ha confirmat que el Consell de Ministres previst per al pròxim 21 de desembre se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.  Es tracta de l'actual seu de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació, i un dels edificis més emblemàtics i representatius de la cultura de la ciutat comtal. 

Sánchez aprovarà a Barcelona la pujada del salari mínim a 900 euros

D'aquesta forma, el palau de la Moncloa  intenta desfer els dubtes que hi havia al voltant de la cita, després que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, hagi assegurat ahir, tot i que després va aclarir que parlava des d'un punt de vista estrictament personal, que s'hauria de mirar si celebrar aquesta cita a Barcelona és «positiu». 

Més notícies relacionades: «Sánchez pacta amb Iglesias apujar el salari mínim a 900 euros»

També cal dir que, com va prometre ara fa unes setmanes, Pedro Sánchez ha confirmat avui al Congrés dels Diputats que aprovarà per decret la pujada del salari mínim fins als 900 euros durant la reunió de ministres de Barcelona. «Aprovarem el salari mínim de 900 euros el gener de 2019, una pujada del 22%, la més gran des de 1977. Un país ric no pot tenir treballadors pobres», ha indicat el socialista. 

[predef]sorteig-cat-147[/predef]

El govern espanyol vol enviar 400 policies a Catalunya

Després de fer-se públic l'anunci de la celebració d'un Consell de Ministres a Barcelona el 21-D, els Comitès de Defensa de la República (CDRs) han avançat que impulsaran noves accions de protesta contra la presència de l'executiu espanyol a la capital catalana. L'anunci, que ha arribat després del recent  tall de l'autopista AP-7 i el posterior aixecament de peatges  durant el pont de la Puríssima, han generat un important malestar a l'executiu socialista. 

El govern espanyol s'estaria plantejant enviar 400 policies a Catalunya el 21-D
El govern espanyol s'estaria plantejant enviar 400 policies a Catalunya el 21-D | CatalunyaDiari.cat

En aquest sentit, diverses fonts de Madrid han assenyalat que  el pla de Sánchez passa per assegurar-se ell mateix la seguretat, si la conselleria d'Interior i el Govern no és capaç de fer-ho. És per això que  l'executiu socialista està estudiant la possibilitat d'enviar al voltant de 400 agents antidisturbis al nostre país, perquè s'encarreguin dels dispositius de seguretat, davant la por a una possible «inacció» dels Mossos d'Esquadra.