IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els vigilants de seguretat del Metro diuen prou i faran vaga per Cap d'Any i Reis

Els sindicats dels vigilants de seguretat reclamen més agents a TMB per donar seguretat al Metro | Els darrers mesos han patit agressions en diverses estacions properes a zones d'oci

Imatge de dos agents de seguretat del Metro de Barcelona a la línia vermella.
Imatge de dos agents de seguretat del Metro de Barcelona a la línia vermella. | CatalunyaDiari.cat

Els vigilants de seguretat del Metro de Barcelona han dit prou. Aquest dilluns 10 de desembre han convocat, de manera oficial, una vaga pels dies 31 de desembre de 2018 i el 5 de gener de 2019,la Nit de Cap d'Any i la Nit de Reis, segons ha pogut saber CatalunyaDiari. Les agressions que han patit els darrers mesos, amb incidents armats al subsòl de la ciutat, han portat als sindicats ADN i SPS, representatius del sector a les dues empreses que s'encarreguen de la seguretat del Metro de Barcelona, Securitas i Prosegur, a fer una aturada per reivindicar la seva postura davant de les empreses i també de TMB.

Més vigilants, més formació i armes com esprais de gel

Entre altres, les principals reivindicacions dels sindicats de vigilants de seguretat privada de Metro de Barcelona passen per eliminar les vigilàncies amb un sol agent, equips de protecció per donar seguretat quan es fan controls de bitllets, augmentar fins a quatre els agents de seguretat que treballen en «zones calentes» d'estacions complicades, com també formació continua i també incorporació d'armes com esprais de gel per repel·lir els atacs que reben els vigilants de seguretat en cada servei.

Per tal de posar sobre la taula les seves reivindicacions, els dos sindicats que han convocat les aturades del 31 de desembre i el 5 de gener han demanat al departament de Treball de la Generalitat de Catalunya que faci de mediador per poder arribar a un acord. Els sindicats també han anunciat accions de protesta per publicitar la vaga entre els treballadors de les diferents línies —cada empresa de seguretat, Securitas i Prosegur, tenen assignades diverses línies del Metro.

Baralles i agressions, el pa de cada dia dels vigilants de seguretat del Metro de Barcelona

Des d'ADN i SPS també s'ha volgut, abans de convocar la vaga, una reunió amb el director de seguretat de TMB per tal d'abordar els problemes que els darrers mesos s'han trobat els vigilants de seguretat, sobretot, en el torn de nit i en cap de setmana. No fa gaires dies dos vigilants de seguretat van frustrar un atac amb una arma blanca a la zona de Besòs Mar i altres agents van poder aturar un home que va entrar armat al Metro a l'Hospitalet. Els vigilants de seguretat s'han d'enfrontar cada cap de setmana a baralles a les estacions properes a les zones d'oci de la ciutat de Barcelona i als atacs dels grafiters.


Comentaris

envia el comentari