Dos vigilants de seguretat frustren una nova agressió amb arma blanca al metro

Un home va entrar cridant i armat amb un ganivet de grans dimensions i es va acostar a una dona amb un cotxet | La ràpida actuació dels vigilants va evitar mals majors

Nova agressió amb arma blanca al Metro de Barcelona aquest cap de setmana. La notícia s'ha conegut avui, després que un responsable de seguretat de TMB hagi explicat el cas. Va ser la matinada del diumenge 18 de novembre a l'estació Besòs Mar de la línia 4 quan un home va entrar a l'estació cridant que volia matar a algú. Segons es recull a la denúncia presentada davant dels Mossos, l'home es va acostar a dos vigilants de seguretat cridant que volia matar algú.

«He de matar a la primera persona que em trobi, mataré als de seguretat. M'han robat un collaret, la cartera i un mòbil», cridava. L'home es va asseure al costat d'una dona que portava un cotxe amb un infant, fent-la espantar, segons detalla el vigilant de seguretat en la seva denúncia. Quan els vigilants de seguretat s'hi van acostar, l'home va seguir amb els seus crits: «Què mires? Què passa? He d'emportar-me per davant a Seguretat. Matar!». I va ser llavors quan de sota de la samarreta es va treure un gran ganivet de cuina. L'home estava molt nerviós i fora de si.

Va treure un gran ganivet de sota la samarreta

L'home, a pocs metres dels vigilants de seguretat, va exhibir el ganivet i tenia intenció, segons el text de la denúncia, de clavar-lo als vigilants. Després d'uns segons que es van fer eterns, un dels dos agents que hi havia a la zona va poder reduir l'home i el segon vigilant de seguretat va poder agafar el ganivet, neutralitzant l'home.

Tot i la perillositat del moment i les intencions clares de l'agressor de fer mal als vigilants de seguretat, els dos agents van resultar il·lesos.  L'acció de sang freda dels vigilants de seguretat va evitar un dany major.  Tampoc va resultar ferida la passatgera que viatjava amb un infant, tot i que va passar molta por durant els crits de l'home, quan va treure el ganivet i quan va ser reduït pels vigilants de seguretat.

L'home va fugir del lloc dels fets

En dues ocasions l'home va poder ser retingut pels vigilants de seguretat però l'home finalment es va poder escapar corrent de l'estació. Ara per ara, els Mossos d'Esquadra no l'han pogut identificar ni detenir. Hi ha una investigació oberta per aclarir qui era i quines intencions reals tenia. No és el primer cop que els vigilants de seguretat del metro de Barcelona són agredits per passatgers. El passat 10 de novembre dos vigilants van ser agredits al Metro a Torrassa per un grup de passatgers. Els van agredir, segons les primeres informacions, en un control de bitllet. El grup de persones no portaven el bitllet i van agredir als vigilants de seguretat.