Imatge d'un mosso d'esquadra vestit amb l'armilla anti-bales d'esquena.

Tensió amb els Mossos en un desallotjament al Poble Sec de Barcelona

S'ha desnonat una parella que feia mesos que no pagava el lloguer als propietaris | Des de col·lectius antidesnonaments es vol posar fi als desallotjaments «oberts»

Tensió entre els Mossos d'Esquadra i un grup d'activistes en contra dels desnonaments aquest matí a Barcelona, al barri de Poble Sec. Per ordre judicial, els Mossos d'Esquadra han executat, juntament amb la comitiva judicial, han desallotjat una família que vivia al carrer de Magalhaes en aquest barri de la ciutat de Barcelona.  La parella que hi vivia feia mesos que no pagava el lloguer als propietaris.

Després de diversos avisos, i deixant la data de llançament oberta des del 15 de novembre fins a finals de mes, aquest matí s'ha decidit executar el desnonament. Diverses persones s'han concentrat davant de la casa per evitar-ho i és quan la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra han fet una línia policial i han estirat a alguns dels concentrats.

Ha sigut aquí quan s'han viscut moments de tensió, tal com es pot veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia, a la línia policial. No s'han produït detencions ni ferits greus. De totes maneres, des del Sindicat de Barri, una organització de veïns del barri, han qualificat l'operatiu policial per protegir el desallotjament com «violència policial».  Durant aquest matí de dimecres, 21 de novembre, s'ha produït altres desallotjaments a la ciutat de Barcelona però només en aquest del carrer de Magalhaes del Poble Sec s'han viscut moments de tensió.

En contra dels desnonaments en obert

Des dels col·lectius de lluita contra els desnonaments s'ha criticat molt durament els darrers dies que els jutjats que han de tutelar els desallotjaments dels pisos ho facin obrint una forquilla de temps de quan es pot executar el llançament judicial. D'aquesta manera, asseguren, els veïns que hi viuen no saben el dia exacte que hauran de deixar el bloc o el dia que la policia n'executarà la seva expulsió.  Això passa en desallotjaments de pisos on hi viuen famílies i també en centres socials ocupats.

La setmana passada també es va desallotjar el bloc Correu Vell al Gòtic i a la tarda es va convocar una marxa pels carrers d'aquest barri, que va acabar sense incidents davant de la seu del districte de Ciutat Vella. En canvi, al barri de Gràcia, a final d'octubre, es va desallotjar un edifici, Ca La Trava, que portava ocupat des de feia anys. La manifestació que es va convocar el vespre del dia que es va efectuar el desallotjament va acabar amb greus aldarulls pels carrers del barri barceloní.