Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Tres catalans, salvats després de perdre's a Osca

Un boletaire de Lleida i dos excursionistes, una dona de Terrassa i un home de Vilanova i la Geltrú, van ser localitzats per la Guàrdia Civil després d'haver-se desorientat durant el passat diumenge

La Guàrdia Civil han participat en la recerca dels tres catalans perduts
La Guàrdia Civil ha participat en la recerca dels tres catalans perduts | CatalunyaDiari.cat

Un veí de Lleida, una dona de Terrassa i un altre home de Vilanova i la Geltrú van ser salvats aquest diumenge després d'haver-se perdut en diferents zones de muntanya a Osca. El primer d’ells era un boletaire de 75 anys que es va perdre a la zona de Benavarri. Dos excursionistes van haver de ser localitzats a la vall d’Estós, al Pirineu aragonès, després de desorientar-se a causa de la boira.

Un boletaire de Lleida, localitzat després de no saber tornar al cotxe  

Un lleidatà de 75 anys es va perdre aquest diumenge, 18 de novembre, al matí mentre buscava bolets per la zona de Benavarri, a la província d’Osca. Al voltant de les 14.50 hores, va alertar a la Guàrdia Civil explicant-los que unes hores abans havia deixat el seu cotxe aparcat en una pista i que havia continuat caminant però que ara no sabia tornar al vehicle.

Immediatament, es va organitzar un dispositiu per localitzat l’home perdut. Hi van participar patrulles de la comissaria de seguretat de Graus i del Seprona d’aquesta localitat a més d’un helicòpter. També hi van acudir bombers de la comarca de la Ribagorça. Finalment, l’equip de recerca va localitzar el turisme cap a les 16.30 hores i al boletaire desorientat en un bosc de la zona. L’home no va resultar ferit però si estava molt moll a causa de la forta pluja.

Dos exurcionistes, desorientats per la boira

Unes hores abans, al voltant de les 00.30 hores, la Guàrdia Civil d’Osca havia rebut un avís sobre dos excursionistes que s'havien desorientat a causa de la boira entre les valls d’Estós i d’Eriste. Eren un home de 65 anys i una dona 44 anys, veïns de Vilanova i la Geltrú i Terrassa, respectivament.  El Grup de Rescat i Intervenció a la Muntanya de Benasque els va situar darrere del pic Tuca de Serisueles i va iniciar el rescat a peu. 

Finalment, després de confirmar el difícil accés, van decidir esperar la participació d’un helicòpter de la Guàrdia Civil. Va ser cap a les deu del matí quan finalment van ser localitzats i traslladats a un heliport de Benasque on es va comprovar que no tenien cap ferida.

Dos excursionistes de Sabadell, trobats amb vida a la Cerdanya

Fa unes dues setmanes, dos excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43 veïns de Sabadell, van ser localitzats a la Cerdanya francesa després d’haver-se perdut quan descendien el Puigpedrós. En aquella ocasió, com també ha passat en aquests dos últims rescats, els excursionistes no van fer cas dels avisos meteorològics per boira que desaconsellaven fer l'ascens a aquesta muntanya.