Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els Mossos avisen els turistes que no poden mantenir la seguretat a Barcelona

Els sindicats dels Mossos reparteixen tríptics informatius davant de la Sagrada Família per pressionar el departament d'Interior | Acció a la línia de flotació de la ciutat, els turistes

Els Mossos alerten dels problemes d'inseguretat de Barcelona als turistes
Els Mossos alerten dels problemes d'inseguretat de Barcelona als turistes.   | Guillem RS

 

Acció de protesta dels Mossos aquest matí a la Sagrada Família. Els Mossos avisen als turistes que amb la falta d'efectius que pateix el segons, segons ells, no es pot garantir la seguretat a la ciutat de Barcelona. Ho han fet amb una concentració a les portes del temple del reusenc Antoni Gaudí, un dels pocs d'atracció turística més important de la ciutat i on també els carteristes fan l'agost cada dia.  Els sindicats de Mossos i la plataforma d'agents MosSOS, creada fa poques setmanes per protestar per la pèrdua de drets laborals, s'han plantat davant de la Sagrada Família i han repartit díptics informatius als turistes, atacant a la línia de flotació de la ciutat de Barcelona.

«La policia de Catalunya no disposa d'efectius suficients per a garantir la seva seguretat», aquest és el missatge en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i rus que mostren els díptics que una trentena d'agents de Mossos d'Esquadra han repartit als turistes aquest dimecres, 21 de novembre.

Els Mossos avisen: més delictes a Barcelona

El díptic conté també un codi QR en les mateixes llengües que el lema principal de la protesta. Aquest codi condueix a un comunicat que comença recordant que  els delictes a Barcelona han augmentat un 19% i els furts un 22% en relació amb l'any passat, unes dades que no es veien des de «tot just fa ara 38 anys».

Un dels membres de MosSOS alertant una turista dels problemes d'inseguretat a Barcelona.
Un dels membres de MosSOS alertant una turista dels problemes d'inseguretat a Barcelona. | Guillem RS

 

Els agents, amb armilles grogues i uns adhesius amb la paraula «policia», que han entregat els tríptics informatius als turistes recordant-los-hi també que vigilin les seves pertinences i assegurant que si tenen algun problema i la policia no arriba, que sàpiguen que és, segons ells, per la mala gestió que fa el Govern de la Generalitat de la policia. Alguns dels turistes explicaven algunes de les sensacions d'inseguretat que havien viscut a la capital catalana.

Des de la plataforma MosSOS s'ha denunciat que tot i fer un operatiu de saturació amb efectius a Ciutat Vella per atacar els narcopisos i la petita delinqüència, no es poden deixar sense efectius els altres districtes de la ciutat, que també tenen les seves dinàmiques i les seves problemàtiques. «Som els agents que som, no n'hi ha més. No pots treure agents d'un lloc i que no es noti en un altre lloc», s'ha assegurat, per reclamar també més efectius.

Accions a l'Aeroport del Prat per alertar als turistes

Si tal com esperen els sindicats des d'Interior no s'accepten les seves reivindicacions, des de MosSOS i des dels sindicats que hi donen suport, s'ha assegurat que les concentracions i aquesta acció d'alertar als turistes dels problemes d'inseguretat es repetirà a l'Aeroport de Barcelona amb una gran acció amb desens d'agents.