El conseller d'Educació, Josep Bargalló, amb mascareta al Parlament de Catalunya

Bargalló avisa que no obrir les escoles implica problemes «més contundents i evidents»

El conseller d'Educació ha confessat que, en l'última setmana, no ha pensat en «cap moment» a ajornar la tornada a les aules

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat aquest diumenge que al llarg d'aquesta darrera setmana la Generalitat no s'ha plantejat «en cap moment» la possibilitat de no obrir les escoles a partir d'aquest dilluns, tot i les males dades epidemiològiques. En una entrevista a RAC 1, Bargalló ha explicat que «constantment i diàriament» el Departament analitza les dades conjuntament amb Salut, amb qui estan «en disposició de prendre qualsevol decisió».

Segons ha afirmat el conseller, la Generalitat escolta «totes les opinions» i ha admès que «científicament hi ha incerteses i n'hi haurà mentre duri la pandèmia». «Els problemes de no obrir són molt més evidents i molt més contundents que els d'obrir», ha comentat.

L'ajornament del retorn a classe provoca problemes de conciliació laboral

El conseller ha recordat que el Departament ja va ajornar el retorn a les aules després de les vacances de Nadal del divendres 8 de gener al dia 11 i que aleshores ja hi va haver pares que van apuntar que suposava un problema de conciliació laboral, sobretot si eren dels sectors essencials. «És evident que no obrir és un problema sempre pedagògicament, però també ho és socialment. El problema d'obrir i no obrir sempre està sobre a taula», ha dit en una entrevista en el programa 'Via Lliure' de RAC 1.Sobre l'arribada de la soca britànica, amb un grau de transmissibilitat molt superior, ha indicat que no hi ha certeses que tingui una major incidència en els infants i que els estudis no són concloents. De fet, ha indicat que ,d'acord amb dades de la Societat Catalana de Pediatria, s'ha arribat a posar en dubte i que actualment no hi ha cap alumne en edat pediàtrica a l'UCI ni ingressat per aquest motiu. «Els pediatres ens diuen que la patologia pediàtrica en general ha baixat respecte d'altres anys», ha afegit.

La gran majoria d'aspirants a les oposicions docents han realitzat les proves

Un 97,4% dels aspirants a les oposicions docents han pogut dur a terme les proves aquest dissabte. Per fer-ho possible, s'han constituït amb normalitat un total de 152 tribunals arreu de Catalunya, un nombre superior respecte d'altres ocasions per tal de fer possible la celebració de les proves amb totes les garanties de seguretat sanitària en el marc de la pandèmia.

La gran majoria d'aspirants han pogut presentar-se a les proves. Ja sigui per confinament, per altres causes mèdiques o per les conseqüències produïdes pel temporal Filomena, hi ha hagut 158 persones que no han pogut accedir als tribunals per dur a terme les proves., Un fet que suposa un 2,7% sobre el total d'aspirants, un nombre similar al de la darrera convocatòria.

Per a les persones que han arribat tard a l'hora de la convocatòria, el Departament d'Educació ha flexibilitzat l'horari i l'han realitzat avui mateix en una altra franja. En el cas dels opositors que no han pogut accedir al tribunal, Educació recollirà els casos, els analitzarà individualment i donarà la resposta adequada perquè els aspirants no en surtin perjudicats.