La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Un 155 a la Comunitat de Madrid «no s'entendria», segons el conseller de Sanitat d'Ayuso

Enrique Ruiz Escudero ha insistit que les decisions preses es basen en «criteris tècnics»

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, defensa les mesures adoptades pel govern de la regió i diu que s'han fet atenent a «criteris tècnics». En una entrevista a TVE, Escudero ha criticat l'actuació del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa en paral·lel d'aquest divendres, i ha dit que fins fa dos dies «avalaven» les decisions de la comunitat.

Madrid no contempla un confinament de tota la comunitat

«El que no pot passar és com a la reunió d'ahir, que dos dies abans avalaven i ahir ens diuen de tancar», ha dit. El responsable de Sanitat ha assegurat que la situació s'avalua dia a dia i que, ara per ara, no contemplen un confinament total de la comunitat.

Pel que fa a una possible aplicació del 155, ha afirmat que la majori de madrilenys «no ho entendria» però ha remarcat que és competència del govern espanyol fer-ho. Escudero ha remarcat que valora l'espai de col·laboració endegat amb el govern espanyol i ha dit que espera que la situació viscuda avui no sigui un «ultimàtum». «No és un espai d'imposició i crec que cal escoltar les propostes de Madrid», ha afegit.

El TSJM ratifica les mesures acordades pel govern de Díaz Ayuso

La secció octava de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha ratificat les mesures acordades per la Conselleria de Sanitat de Madrid. Es tracta de les restriccions que han entrat en vigor aquest dilluns i que inclouen 37 àrees bàsiques.

El tribunal recorda que, si l'administració sanitària decidís prorrogar les actuacions, hauria de tornar a demanar la seva ratificació. En la interlocutòria, que compta amb un vot particular, els jutges recorden que «serà la intensitat de la limitació dels drets fonamentals afectats, la que condicionarà en cada cas l'exigència d'utilitzar altres instruments jurídics més idonis des de la perspectiva constitucional».

Malgrat això, reafirmen la «competència de l'autoritat autonòmica per adoptar les mesures restrictives» per «raons de salut pública, especialment quan els límits imposats a la llibertat de circulació es deuen a l'intent de preservar el dret fonamental a la salut i a la integritat física».