La consellera de Salut, Alba Vergés

Alba Vergés llança un missatge tranquil·litzador sobre Lleida: «La majoria de casos són lleus»

La consellera de Salut ha insistit que la detecció de casos funciona «molt bé»

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest divendres des de Lleida, on  el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha aixecat en les últimes hores un hospital de campanya al costat de l'Arnau de Vilanova, davant l'augment de casos de coronavirus a la regió sanitària. En aquest sentit, Vergés ha reconegut que el que està passant «és una crisi sanitària», però ha tret importància a la situació a Lleida, que considera sota control.

«Els brots en si no ens preocupen»

«Ens preparem molt, farem tot el que calgui» ha destacat. A propòsit d'això, la consellera de Salut ha insistit que la crisi «no només depèn del sistema sanitari», i ha destacat la «protecció solidària» com a eina fonamental per controlar el virus, amb el qual «haurem de conviure durant un temps». «La incidència de casos d'aquesta setmana és superior a la de la darrera», ha reconegut. 

Una de les claus que ha destacat la cap de Salut sobre la  incidència del coronavirus a Lleida ha estat que «la majoria de casos són lleus o asimptomàtics». «Els  brots  en si no ens preocupen», ha insistit, i és que el sistema de detecció funciona «molt bé». Pel que fa a l'hospital de campanya instal·lat als afores de l'Arnau de Vilanova, ha insistit que correspon a la necessitat d'evitar el màxim entrades possibles al centre hospitalari

L'alcalde de Lleida: «Aquesta és una crisi greu»

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida,  Miquel Pueyo, ha reconegut que està «preocupat» per la situació que es viu a la zona, i ha reconegut que la crisi «és greu». «Treballem per la seguretat de les persones i la continuïtat de la seva vida», ha assegurat.