√öLTIMA HORA

ūüĒī Quim Torra convoca una reuni√≥ urgent al Palau de la Generalitat

Els consells dels Mossos per evitar robatoris durant l'estiu

La policia ha engegat una campanya per prevenir casos de robatoris durant l'estiu, quan moltes famílies marxen de vacances i deixen la casa sola
Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya estival de prevenció de robatoris | Mossos d'Esquadra

  

Els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya estival de prevenci√≥ de robatoris i robatoris amb for√ßa. Per aquest motiu estan fent arribar a la ciutadania una s√®rie de consells de conscienciaci√≥ i sensibilitzaci√≥ necessaris sobre aquest tipus de casos, que es disparen durant l'estiu, amb moltes finestres, portes i accessos oberts i, sobretot, ara que moltes fam√≠lies aprofiten la temporada estival per marxar de vacances i deixen la casa sola.

 

 

Per augmentar la seguretat a casa

Per tal de sentir-nos m√©s segurs a casa, les recomanacions b√†siques s√≥n, entre altres, no obrir la porta a desconeguts, no deixar les claus en cap amagatall a l'exterior de l'edifici, tancar amb clau les portes d'acc√©s al carrer i la porta de l'edifici, incl√ļs en cas d'abs√®ncia curta, i comprovar que ning√ļ hi accedeixi; o comprovar el tancament total de la porta del garatge, tant en sortir com en entrar.

 

Els Mossos tamb√© fan recomanacions en refer√®ncia als casos de falsos operaris d'empreses instal¬∑ladores d'aigua, llum o gas, i demanen ser conscients de les possibilitats, desconfiar-ne si hi ha motius i demanar sempre la identificaci√≥ personal del personal. En aquest sentit, tamb√© recomanen recollir amb freq√ľ√®ncia la correspond√®ncia per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals.

 

També es recomana canviar els panys en cas de perdre les claus, així com instal·lar temporitzadors automàtics d'encesa i apagada dels llums interiors o exteriors per evitar cridar l'atenció. De la mateixa manera, recomanen prendre mesures de precaució i protecció efectives si a casa s'amaguen objectes de valor i elaborar un inventari dels objectes presents a casa que permetin identificar-los ràpidament en cas de ser robats.

Pla general dels objectes robats i recuperats pels Mossos d'Esquadra | LleidaDiari.cat

 

Mesures als accessos i portes

Conscients de la facilitat que tenen alguns lladres per entrar a les cases sense ser vistos, els Mossos recomanen col¬∑locar una balda interior, panys d'alta seguretat, portes blindades o reixes a les finestres. A m√©s, recomanen comprovar l'accessibilitat dels lladres al vostre habitatge des de les bastides i escales i instal¬∑lar persianes en totes les finestres. 

 

Quant a les alarmes, els Mossos adverteixen que s'ha d'utilitzar d'acord amb les instruccions de l'instal·lador i situar-lo en un lloc de complicat accés que permeti tenir l'alarma connectada a la central receptora d'alarmes. Però sobretot, la policia adverteix que els sistemes s'han de revisar de forma periòdica.

 

Recomanacions per les vacances

Quan arribi l'√®poca de vacances, deseu els objectes de valor amagats en llocs segurs, connecteu l'alarma i assegureu-vos que est√† tot tancat. Un altre recurs √©s avisar persones de confian√ßa en la vostra abs√®ncia que donin un cop d'ull de tant en tant a l'habitatge. Tampoc doneu moltes pistes que marxeu, sigueu discrets en comentar la vostra abs√®ncia i no tanqueu del tot les finestres ni deixeu senyals que heu marxat i us heu absentat.

Comentaris