El Consorci de la Zona Franca crea la nova direcció de Responsabilitat Social Corporativa

Ho fa d’acord al disseny del nou Pla Estratègic que prepara l’entitat

Polígon Industrial Zona Franca de Barcelona
Polígon Industrial de la Zona Franca de Barcelona | Consorci Zona Franca

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha decidit dotar-se d’una direcció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i ODS, d’acord al disseny del nou Pla Estratègic que prepara l’entitat pública. Ho fa coincidint amb el quart aniversari de la promulgació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible para l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. El Consorci és membre de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial i com gestor del Polígon Industrial de la Zona Franca i entitat pública de promoció econòmica explora les noves formes de producció industrial.

Pere Navarro, el delegat especial de l’Estat al Consorci, ha explicat  que l’entitat «està desenvolupant un Pla Estratègic per a materialitzar la Responsabilitat Social Corporativa i dissenyar les prioritats dins de 17 objectius de sostenibilitat i 169 fites».  «El món no té  un pla B, i tots junts hem d’estar treballant activament per a la sostenibilitat del planeta i de les empreses i el desenvolupament dels drets de les persones» ha assegurat el delegat.

La intenció, ser més sostenibles

A més, també ha subratllat el protagonistme que pot tenir el Consorci «en la definició d’unes ODS específiques per al marc industrial i l’activitat econòmica» un fet que generaria «una sostenibilitat que enriquirà l’aplicació dels objectius de sostenibilitat que habitualment  es conceben per l’espai urbà i pels entorns naturals». En un dels seus darrers plenaris corporatius, l’entitat va aprovar reglamentar les subvencions per a vincular-les als ODS i a l’activitat econòmica, fent més transparent la concessió d’aquestes i la política de RSC.

En una acció de promoció interna, Navarro ha nomenat Montse Novell, com directora del nou departament  de RSC i ODS, mentre que Víctor Francos, fins ara director de Relacions Institucionals, també assumirà la direcció de Comunicació Corporativa, càrrec que ocupava la primera.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari