Consum desaconsella l'ús de mascaretes FFP2 a la població general

Madrid ha començat a repartir màscares que el govern espanyol diu que són per a professionals i vulnerables

Dues dones caminen pel carrer amb mascaretes.
Consum recomana que les mascaretes que s'usin siguin quirúrgiques o higièniques. | EP

El Ministeri de Consum ha recordat aquest dijous, 14 de maig, que la recomanació és que la població general porti mascaretes higièniques o quirúrgiques, i no FFP2. Aquestes últimes són les que està repartint la Comunitat de Madrid des de dilluns.

Les mascaretes FFP2, indicades per als col·lectius professionals de la sanitat

En aquest sentit, Consum remarca que aquest tipus de màscares estan indicades per a professionals en contacte amb el virus i per a col·lectius vulnerables sota prescripció mèdica. En un comunicat, el ministeri ha remarcat que «seguint les recomanacions de la comunitat científica», les persones sanes i sense contacte amb el coronavirus han d'utilitzar mascareta higiènica. Per a les contagiades, s'aconsellen les quirúrgiques.

Les mascaretes tipus FFP2 poden dificultar la respiració més que les higièniques o quirúrgiques. Personal no especialitzat «pot tendir a tocar-les i recolocar-les contínuament, amb el conseqüent risc de contaminació», afegeix el govern espanyol, que indica que també pot generar una falsa sensació de seguretat que «relaxi el manteniment de la resta de mesures de seguretat i prevenció». A més, les persones que fan activitats físiques o algunes que tinguin dificultats respiratòries poden no tolerar el seu ús.

Foment d'un «ús responsable i conscient del producte»

L'objectiu és que la ciutadania faci un «ús responsable i conscient del producte», d'acord amb la guia que va publicar fa uns dies el Ministeri, que recorda que el Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, l'Organització Mundial de la Salut i els Centres per al Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units coincideixen amb aquesta recomanació del govern espanyol.


Comentaris
Ramon Vidal Sanahuja, metge.
FRASE DEL DIA: "...les persones sanes i SENSE CONTACTE amb el coronavirus han d'utilitzar mascareta higiènica". Però Covid-19 és l'únic virus conegut, en la CIÈNCIA MÈDICA, que contagia, I MOLT, durant els 3 dies previs a l'inici dels símptomes!!! apart dels ASSIMPTOMÀTICS. Les masc. ARTESANALS i les HIGIÈNIQUES son INÚTILS en prevenir contagis, i només funcionen els 2 M. Amb les quirurg. (molt utilitzades!!) ET POTS CONTAGIAR!!! Només "bloquegen" el virus en 2 direcci. les FPP2 i 3 !!!
Ramon Vidal Sanahuja, metge
(i 2). Recomanar mascaretes "higièniques" és el mateix que recomanar les "artesanals", i aquest virus s'enriu d'elles. Succeeix que hi ha un estoc de tonelades de m. higièniques, i menys de FPP2. ´Recomanar les "higièniques" és un ENGANY i això sí que es crear FALSA SEGURETAT! Així, el REBROT pandèmic està garantit!

envia el comentari