El contagi de coronavirus en nens creix un 30% des que poden sortir a passejar

Fernando Simón no relaciona aquestes xifres amb l'autorització per sortir al carrer | El diari 'La Razón' assegura que en la franja de 0 a 9 anys els contagis han crescut un 30%

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Els menors de 14 anys van començar a sortir al carrer el diumenge 26 d'nbril. | ACN

Els contagis en les franges d'edat dels infants i joves acumulen l'increment més important de casos positius de coronavirus des que el passat 26 d'abril s'autoritzés la sortida al carrer dels menors de 14 anys acompanyats d'un adult. Així ho ha avançat aquest dimarts el diari 'La Razón', que assegura que en la franja de 0 a 9 anys els contagis han crescut un 30%, mentre que dels joves de 10 a 19 anys han repuntat prop d'un 37%.

Sobre aquestes dades, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va afirmar aquest dilluns que «concloure amb certesa absoluta és molt complicat, però si s'hagués detectat un efecte de transmissió s'hauria observat ja». En aquest sentit, Simón va manifestar que «en alguns hospitals, no molts, sí que havien detectat que l'edat mitjana de les persones era menor, però no nens».

829 casos acumulats en nens d'entre 0 i 9 anys

El citat mitjà explica que el diumenge 26 d'abril, primer dia que els infants van poder sortir al carrer, els casos registrats pel Ministeri de Sanitat en els menors de 0 a 9 anys era de 634. Aquesta xifra, en la jornada d'ahir dilluns, era de 829, un increment del 30,76% en 15 dies. Així mateix, els casos de nens hospitalitzats han augmentat un 26,7%, mentre que els ingressats a l'UCI van créixer un 39,29%.

Pel que fa als joves de 10 a 19 anys, l'increment percentual ha estat similar. Així, el 26 d'abril hi havia 1.129 casos positius de coronavirus en aquesta franja d'edat, mentre que en la jornada d'ahir dilluns el total d'infectats s'elevava a 1.545, un 36,85% més. Els ingressos hospitalaris per la Covid-19 en els nens i joves s'han incrementat un 25,46%, mentre que els casos d'ingressats a l'UCI van pujar un 35,29%.


Comentaris

envia el comentari