Les guinguetes es planten: Reclamen mesures més enllà de «bones intencions»

L'Associació de Guinguetes de Catalunya ha emès un comunicat aquest dimarts

Una guingueta tancada a la platja del Bogatell de Barcelona, el 7 de maig del 2020
Les guinguetes es planten: Reclamen mesures més enllà de «bones intencions» | ACN

L'Associació de Guinguetes de Catalunya ha reclamat a les administracions mesures de suport al sector que vagin més enllà de «bones intencions» i responguin a les seves demandes davant les restriccions a les quals es veuran sotmesos aquest estiu, per a evitar contagis de coronavirus.

En un comunicat aquest dimarts, han demanat que se suprimeixin o adaptin els cànons d'ocupació a les platges i les taxes municipals, tenint en compte que els pròxims mesos no podran prestar el servei «en les condicions contractuals pactades».

Preparen un manifest amb peticions

També demanen allargar la durada dels contractes de concessió «amb la finalitat de permetre la viabilitat i la recuperació de les inversions realitzades», legislant i articulant mesures excepcionals si és necessari.

«No fer-ho pot deixar aquest estiu les nostres platges buides de serveis», han sostingut, i han avançat que preparen un manifest amb les seves peticions.

La «pressió» de les entitats financeres no cessa

Ho fan en defensa del sector, dels llocs de treball vinculats a les guinguetes, i dels seus proveïdors, perquè «la pressió de les entitats financeres per a recuperar préstecs» no cessa, han dit.


Comentaris

envia el comentari