Es tripliquen els contagis de coronavirus a Aragó des del març

Es diagnostiquen el triple de casos però es produeixen la meitat d'hospitalitzacions

Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic
Aragó ha augmentat el nombre de positius, però també es fan més proves PCR | ACN

Aragó està sent una de les comunitats més castigades pels rebrots de la Covid-19, però l'anàlisi de les dades dels 23 dies més durs del confinament en relació amb els de les tres últimes setmanes constata que la situació epidemiològica actual dista de semblar-se a la d'aquelles jornades de la primavera, ja que, tot i que es diagnostiquen el triple de casos, es produeixen la meitat d'hospitalitzacions.

Des de l'inici de la pandèmia i fins al 7 d'agost s'han notificat en la comunitat 16.514 casos i 979 defuncions, mentre que 3.628 persones han necessitat hospitalització, 324 en l'UCI.

El 29 de març la comunitat va arribar al pic de contagis

El pic de contagis durant el confinament es va aconseguir el 29 de març, amb 266 nous positius. Aquest dia es van produir onze defuncions, cent persones van ingressar a l'hospital, 21 de les quals a l'UCI, i als centres sanitaris de la comunitat hi havia 893 persones ingressades amb el virus.

El pitjor dia en número de contagiats en el període de l'anomenada «nova normalitat» ha estat el 7 d'agost, amb 699 notificacions. Però hi ha dues dades que demostren que l'afecció del virus no té a veure amb la d'aquell dia de març.

Aquests 699 positius suposaven només el 22,2 per cent de les PCR realitzades i, a més, un 64,8% (453) eren persones asimptomàtiques, la qual cosa demostra que el treball de rastreig arriba a moltes persones que han tingut contacte amb el virus però que no han desenvolupat símptomes. De mitjana, els més de 260 rastrejadors que operen a Aragó estan arribant al 60% dels contactes estrets dels contagiats.

De fet, en els 22 dies que van del 16 de juliol al 7 d'agost s'han fet a Aragó 55.210 proves PCR, la qual cosa indica una mitjana de 2.373 per dia, xifra que en l'última setmana s'eleva a 22.200, és a dir, gairebé 3.200 al dia, mentre que, segons dades del Ministeri de Sanitat, els PCR realitzats des de l'inici de la pandèmia fins al 16 de juliol van ser 96.755, amb una mitjana d'uns 800 per dia, lluny dels 3.200 de mitjana que s'han realitzat en les tres últimes setmanes.

Des del 16 de juliol fins al 7 d'agost s'han notificat 9.406 casos, mentre que entre el 22 de març i el 13 d'abril van ser 3.763. L'augment és significatiu, però afortunadament, en cap cas s'ha traduït en una mortalitat i en un nombre d'hospitalitzacions ni tan sols semblant.


Comentaris

envia el comentari