Pla mitjà de dos sanitaris visitant un pacient de Covid-19 a l'UCI de l'Hospital Clínic protegits amb EPI

Continua el descens de la Covid-19 a Catalunya: disminueixen la majoria d'indicadors

Només puja el registre de persones ingressades a les UCI, que augmenta en cinc persones

Aquest dimarts s'han tornat a actualitzar les dades de la pandèmia del coronavirus a casa nostra. La velocitat de propagació de la Covid-19 a Catalunya, l'Rt, baixa una centèsima, fins a 0,92, mentre que el risc de rebrot baixa 4 punts fins a 198, segons el darrer balanç del Departament de Salut de la Generalitat. En paral·lel, la incidència a 14 dies disminueix una mica i passa de 223,23 a 219,46. Pel que fa a les proves, s'han declarat 943 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 526.383. El 4,63% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. A més, s'ha informat de 26 noves morts i el total és de 20.902 en tota la pandèmia. Hi ha 1.585 pacients ingressats als hospitals, 55 menys, i 502 a l'UCI, cinc crítics més que fa 24 hores. En l'àmbit de les vacunacions, actualment hi ha 581.079 vacunats amb la primera dosi (+9.960) i 208.901 amb la segona (+3.970).

Tendència a la baixa

Ens els darrers dies s'ha pogut observar una tendència a la baixa de la majoria d'indicadors sobre la pandèmia. L'Rt es va mostrar immòbil en l'últim registre i, amb les últimes dades a la mà, podem veure com ha baixat un 0,01. Altres indicadors, però, han notat un descens més notable. És l'exemple del risc de rebrot, que actualment es troba en 198 punts, quan fa dos dies estava en 211.

En les dades anunciades ahir, s'havien registrat més persones ingressades (+48) i menys pacients a l'UCI (-8), però en l'última actualització, s'ha capgirat la tendència. I és que, amb les dades d'avui, ha disminuït el nombre d'ingressats (-55), però han augmentat els pacients a l'UCI (+5). Com preveien els experts, la pressió hospitalària continua sent alta, malgrat la millora de la majoria d'indicadors.

El Govern estudia aixecar el confinament comarcal de cara a la Setmana Santa

La millora de les dades en els darrers dies fa que el Govern es planteja aixecar el confinament comarcal de cara a la Setmana Santa. Així ho va afirmar el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa 'Planta Baixa', en què va assegurar que és l'opció prioritària de l'executiu català, tot i assenyalar que el Procicat encara no ha pres cap decisió definitiva. En aquest sentit, però, va matisar que només es flexibilitzarà el confinament comarcal si les dades epidemiològiques continuen millorant.